Limba Română apărată de avocatul diavolului

Cuvântul a fost rostit la Mitingul pentru apărarea Limbii Române ce a avut loc la Alba-Iulia, în ziua de 19 august 2018 în Piaţa Tricolorului.
Cu o sută de zile înaintea Centenarului Marii Uniri ce a avut loc pe Câmpul lui Horea, aici ne aflăm noi acum pentru a protesta împotriva nelegiuirilor şi fărădelegilor săvârşite de clasa politică ce se află la guvernare, pentru a se menţine la putere pentru o perioadă vremelnică.
Pentru aceasta guvernanţii au pregătit un act legislativ cu intenţia de a-l transforma într-un act legal, sfidând interesele Neamului Românesc.
În loc de a-şi canaliza energiile pentru ridicarea Monumentului Unităţii Naţionale pe acest loc, cei ce ne conduc luptă din toate puterile să-şi menţină scaunele de pe care guvernează, apelând la avocatul diavolului. Fără niciun pic de pricepere şi înţelepciune în actul guvernării, nu realizează deloc că deschid o portiţă, Cutia Pandorei pentru distrugerea României.
Guvernanţii de la Bucureşti nu gândesc că prin aceşti paşi mărunţi pe care îi scornesc cei ce nu ne doresc binele, nu fac altceva decât naşterea unui nou Kosovo în inima României. Pentru aceasta şi-au găsit cel mai potrivit moment acum, în pragul Centenarului Marii Uniri, să vină în faţa noastră, a Neamului Românesc, în faţa eroilor României care şi-au jertfit vieţile pentru înfăptuirea României Mari şi în faţa lui Dumnezeu, a cărui dreptate a fost înfăptuită la 1 Decembrie 1918, cu acest act samavolnic.
În ticăloşia lor, guvernanţii noştri nu se gândesc deloc că ceea ce ne pregătesc nouă acum este un act de trădare a Românilor, care poate fi considerat începutul vânzării Transilvaniei. În loc să devină modele, exemple pentru cei mai tineri, ei înşişi devin trădători.
Generaţia noastră, martoră la toate acestea va trebui să explice şi să dea socoteală în faţa generaţiilor viitoare pentru urmările şi samavolniciile guvernanţilor noştri, care pregătesc unele superdrepturi anumitor minorităţi în detrimentul unui mare număr de Români, care riscă să ajungă din nou în robie, aşa cum au fost 2000 de ani, până la 1 Decembrie 1918. Aşa va fi ridicată limba maghiară pe un soclu mai înalt decât Limba Română, care trebuie să fie singura limbă oficială din Ţară.
Un asemenea act necugetat şi nesăbuit au pregătit guvernanţii noştri în anul 2011, când şi atunci apelând la avocatul diavolului, având mare nevoie de voturile maghiarilor atunci, pentru a se menţine la guvernare Băsescu împreună cu Boc, au promis regionalizarea Ţării pe criterii etnice, încât regiunea solicitată de UDMR era la fel cu teritoriul anexat de Ungaria horthyistă conform cu hotărârea Dictatului de la Viena din 30 august 1940. Cei de la putere ar fi trebuit să înveţe din acea lecţie, deoarece am fost la un singur pas de situaţia de a oferi pe tavă în mod gratuit, Transilvania şi a o pune în braţele Budapestei. Şi atunci revista „Dacoromania” şi Fundaţia „Alba Iulia 1918 pentru Unitatea şi Integritatea României”, împreună cu alte ONG-uri, ca şi astăzi, au intervenit prompt, reuşind să se renunţe la un asemenea act nesăbuit.
Cu toate că suntem puţini adunaţi aici, totuşi avem de partea noastră opinia publică, mass-media, Biserica, Armata şi multe alte instituţii ale statului, care analizând cu atenţie şi responsabilitate problemele ridicate de noi vor avea un cuvânt greu de spus pentru apărarea Limbii Române, moştenirea noastă de veacuri.
Ultima noastră speranţă este la Curtea Constituţională a României, care cu siguranţă va analiza mult mai serios toate implicaţiile ce rezultă din acest act legislativ.
Va trebui să trimitem un nou Memoriu principalelor instituţii ale statului, care să fie mediatizat inclusiv cu cuvintele ce s-au spus, la mijloc de august, în Piaţa Tricolorului, deoarece armele noastre sunt cuvântul grăit liber şi cuvântul scris.
Încă odată, Limba Română trebuie să rămână singura limbă oficială din România. Punct.

Categorie: