Marea adunare din 29 noiembrie va avea loc / Amendă pentru popă

Cotidianul „Szekely hirmondo” (Covasna), nr. 229, 26.11.2014

PCM a primit autorizaţia necesară pentru a organiza în 29 noiembrie, de la orele 13, în faţa prefecturii, o mare adunare - a anunţat Ioan Popa în cadrul unei conferinţe de presă de ieri.
Şeful poliţiei judeţene Covasna a spus, invocând surse din rândul organizatorilor, că se aşteaptă la prezenţa a aproximativ 2.000 de oameni. Menţinerea ordinii este în primul rând sarcina jandarmeriei, însă vom fi şi noi prezenţi - a spus Popa, care nu a dorit să se lanseze în speculaţii cu privire la ce s-ar putea întâmpla dacă Noua Dreaptă va veni din nou, de 1 decembrie, la Sfântu-Gheorghe.
- Noi nu vrem să stabilim în ce fel să profite cineva de drepturile sale democratice, sarcina noastră este să avem grijă de siguranţă şi ordine - a subliniat şeful poliţiei.
Ioan Popa consideră că este sub demnitatea sa să polemizeze cu cei care formulează mesaje pe internet. Fiecare are dreptul să meargă unde doreşte, însă - conform regulamentului - acest lucru trebuie anunţat dinainte la superiori, pentru că vorbim totuşi de o unitate militarizată - a precizat el. Şeful poliţiei i-a dat această replică unui ziarist care ar fi insistat cu privire la tragerea la răspundere a poliţiştilor care s-au deplasat la Bucureşti pentru a urmări meciul de fotbal România-Ungaria, fără a fi anunţat acest lucru.
Popa a mai spus că preotul ortodox din Sfântu-Gheorghe, care în ziua alegerilor prezidenţiale a făcut campanie electorală în biserică, a fost amendat.