Marius Paşcan (PMP): „Trebuie să evităm în plan extern dublul limbaj şi minciuna pentru care România a fost sancţionată”

Autor:

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară (PMP), deputatul Marius Paşcan, a declarat, duminică (24 noiembrie 2019 - n.n.), la Târgu-Mureş, la ieşirea de la urne, că alegerile prezidenţiale sunt o şansă pentru ca România să rămână o ţară stabilă şi prosperă şi că românii, prin votul exprimat, trebuie să se asigure că se evită, în plan extern, dublul limbaj, demagogia şi minciuna pentru care ţara a fost sancţionată.
„Sunt un om fidel valorilor naţionale, dar văd România cu faţa către Uniunea Europeană, către valorile euroatlantice. E singura noastră şansă să răzbim, să prosperăm şi să rămânem o ţară stabilă. De aceea am votat pentru un preşedinte care să nu ne facă de râs în afara României şi, de asemenea, să îi reprezinte pe cei peste 4 milioane de români din diaspora, care au plecat din ţară pentru că lucrurile nu erau în regulă. Trebuie să evităm în plan extern dublul limbaj, demagogia şi minciuna pentru care România a fost sancţionată. Adică să spunem că apărăm justiţia, când de fapt o şubrezim, să spunem că apărăm valorile democratice autentice şi noi îndatorăm ţară pe zeci de ani de acum încolo, adică să ne batem joc de valorile copiilor noştri şi de viitorul lor. (…) M-am gândit, în primul rând, la rolul de reprezentare în plan extern al preşedintelui României”, a spus Marius Paşcan.
În privinţa demobilizării populaţiei pentru cel de-al doilea tur de scrutin, preşedintele executiv al PMP consideră că aceasta se poate datora inclusiv lipsei unei dezbateri autentice pe proiecte de ţară între cei doi finalişti.
„Demobilizarea cred că e din cauza ofertei în primul rând, cred că au sperat să vadă dezbateri şi în primul tur şi în al doilea tur, lucruri de care nu au avut parte, din păcate. Lucruri de neînţeles. La urma-urmei, România îşi asumă fundamentele democraţiei şi democraţia rezidă din dezbatere, în a-ţi asuma un proiect de ţară pe cinci ani, a-l expune public, a-l susţine şi a te bate pentru el. Cred că oamenii şi-au dorit acest lucru şi nu l-au văzut şi au rămas cu un gust amar şi, probabil, au evitat să mai vină la al doilea tur”, a arătat Marius Paşcan.