In memoriam Maria Cobianu Băcanu

A trecut la cele veşnice dr. Maria Cobianu Băcanu, fost cercetător ştiinţific principal gr. I şi coordonator de proiecte la Institutul de Sociologie al Academiei Române, membră în Colegiul de Redacţie al Revistei Române de Sociologie şi în Consiliul Ştiinţific al Institutului de Sociologie, personalitate cunoscută pentru bogata sa activitate ştiinţifică şi publicistică, materializată în numeroase volume, studii şi articole în reviste de specialitate.
Distinsa cercetătoare dr. Maria Cobianu Băcanu împreună cu sora sa geamănă, dr. Elena Cobianu, după decembrie 1989, au făcut parte din grupul de cercetători care s-au aflat într-o continuă legătură ştiinţifică şi sufletească cu intelectualii români din judeţele Covasna şi Harghita, participând la majoritatea acţiunilor şi manifestărilor ştiinţifice organizate în aceste judeţe, implicându-se cu dăruire şi profesionalism în cercetarea problematicii specifice zonei multietnice a Covasnei şi Harghitei, devenind astfel prietene de nădejde ale românilor din sud-estul Transilvaniei.
Aşa cum am procedat la trecerea în eternitate a celorlalţi cercetători care, în decursul anilor, s-au aflat alături de noi, îi vom cinsti aşa cum se cuvine memoria îndrăgitei noastre colaboratoare - dr. Maria Cobianu Băcanu.
Bunul Dumnezeu să o odihnească în pace!
dr. Ioan Lăcătuşu şi colegii săi din judeţele Covasna şi Harghita

Categorie: