MODIFICAREA CODURILOR. UDMR, preocupată de „justiţie”, ignoră problemele reale ale etnicilor maghiari

Coaliţia PSD-ALDE a reuşit să treacă prin Parlament modificarea Codurilor Penale cu ajutorul voturilor deputaţilor UDMR. Kelemen Hunor susţine că UDMR şi-a dat votul pentru că trebuia aplicate deciziile CCR şi nu s-a modificat nici măcar „o virgulă” la acestea. Mai mult, liderul UDMR spune că a înţeles de la colegii săi că „până la urmă” aceste modificări nu îi avantajează „nici pe domnul Dragnea, nici pe domnul Tăriceanu”, transmite Hotnews.
Kelemen Hunor a declarat, miercuri (24 aprilie 2019 - n.n.), la Arad, că UDMR a votat pentru modificarea Codului Penal pentru că nu s-a adăugat nici măcar „o virgulă” la deciziile Curţii Constituţionale. Acesta a precizat că de 15 ani sunt doar „discuţii” despre corupţie şi justiţie, dar nimic nu s-a schimbat în România, transmite Mediafax.
„Curtea Constituţională a anulat o grămadă de prevederi din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. În comisie nu s-a adăugat nimic la deciziile Curţii Constituţionale, nu s-a adăugat nicio virgulă. Noi am spus că deciziile Curţii Constituţionale într-o ţară democratică, indiferent că ne plac sau nu ne plac aceste decizii, trebuie să fie respectate. Este responsabilitatea Guvernului, pe de o parte, şi responsabilitatea Parlamentului, pe de altă parte, să pună de acord legile cu deciziile Curţii Constituţionale. În România, ani de zile, nici Guvernul, nici Parlamentul nu-şi asumă această responsabilitate, fuge de această responsabilitate. Atunci nu te fă politician. Du-te şi fă altceva. Sigur, nu e foarte plăcut, nu este foarte simplu să faci astfel de amendamente şi noi am spus că în cazul în care nu se schimbă nicio virgulă faţă de deciziile Curţii Constituţionale, atunci noi nu avem o problemă în acest moment cu aceste coduri, cu toate că noi Codul Penal nu l-am votat iniţial, fiindcă aveam o problemă cu acel articol despre care am mai spus, care a şi căzut la Curtea Constituţională”, a declarat Kelemen Hunor, citat de Mediafax.
Cele două acte normative au trecut cu sprijinul deputaţilor UDMR şi de la alte partide, deoarece coaliţia PSD-ALDE nu mai are de anul trecut majoritate în Camera Deputaţilor, transmite g4media.ro. În timpul votului pe articole, ministrul PSD al Dezvoltării, Daniel Suciu, a stat în aceeaşi bancă cu liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, cel care indică modul în care votează parlamentarii formaţiunii. De altfel, UDMR a votat şi în Comisia Iordache modificările aduse de PSD şi ALDE celor două Coduri Penale.
UDMR continuă să ignore problemele reale ale maghiarului de rând din România. Sunt convins că cetăţenii români de etnie maghiară din judeţul Covasna aşteaptă în continuare ca liderii UDMR să spună ceva, orice, cu privire la faptul că judeţul Covasna ocupă un ruşinos loc în top 5 judeţe în care munca se plăteşte cel mai prost. Sau la faptul că judeţul Covasna, alături de Harghita, sunt codaşe la investiţii. Asta pentru că aşa vor autorităţile publice locale din cele două judeţe, controlate aproape în totalitate tot de UDMR. Iar atunci când se fac, totuşi, investiţii în judeţul Covasna, banii sunt aruncaţi parcă în ciuda localnicilor pe proiecte fără o utilitate imediată.

Categorie: