Mureş - Cartea „Vă pup, ciocoflenderilor”, dedicată de scriitorul Nicolae Băciuţ actorului Florin Piersic, de ziua lui

Autor:

„Acest volum e reacţia firească pe care putea să o aibă un admirator al lui Florin Piersic, atunci când are posibilitate să realizeze o astfel de carte. (…) Îl cunosc pe Florin Piersic din 1971, apoi întâlnirile noastre s-au înmulţit, au fost perioade în care ne-am văzut de mai multe ori într-un an, în diverse împrejurări literar-artistice, iar spre sfârşitul anului 2020, Florin Piersic, într-o emisiune TV, a avut gentileţea de a mă evoca şi de a recita unul din poemele mele care i-au plăcut foarte mult la o întâlnire pe care a avut-o la Blaj. (…) Am căutat în spaţiul internautic să vedem dacă biografia lui Florin Piersic este ilustrată într-o măsură în care merită cu prisosinţă un actor de talia lui. Şi negăsind nimic, poate că vor fi, nu ştiu, am decis că de undeva, cineva trebuie să înceapă. Şi am considerat că aş putea să mă înham la o astfel de frumoasă zăbavă şi să pun laolaltă lucruri legate de biografia lui Florin Piersic în tangenţă cu biografia mea şi apoi să adun şi impresii ale unor oameni care la rândul lor reprezintă ceva în biografia lor. Şi, fireşte, l-am ales pe Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, care şi deschide această carte”, a declarat, miercuri (27 ianuarie 2021 - n.n.), Nicolae Băciuţ.
Autorul volumului „Vă pup, ciocoflenderilor” a arătat că, ulterior, cartea s-a substanţializat prin contribuţia unor oameni cu care Florin Piersic a lucrat de-a lungul anilor, în cei peste 63 de ani petrecuţi pe scenă, dar şi în facultate.
„Colaboratorii lui din SUA, Canada, Germania, Austria, Israel au răspuns invitaţiei mele de a colabora la acest volum. Este un frumos omagiu adus lui Florin Piersic la ceas aniversar. (…) Regretul nostru este că nu ne-am putut întâlni cu Florin Piersic, nu pentru a lansa această carte, ci ca Florin Piersic să stea de vorbă cu noi, publicul lui. Dacă e ceva care iubeşte pe lumea aceasta, şi a demonstrat-o cred că cu toată biografia lui, acesta este publicul”, a afirmat Nicolae Băciuţ.