Noul prefect al judeţului Covasna, Marius Popica, Omul legii sau al UDMR? Asta-i întrebarea!

„Cerem schimbarea prefectului Marinescu, pentru că nu putem lucra în echipă cu cineva care a făcut ceva ce nu au făcut alţi prefecţi în România. (…) Numirea prefectului va fi responsabilitatea PSD şi a guvernului. Nu ne interesează persoana lui, dar evident vreau o persoană care nu a jignit comunitatea maghiară” - aşa suna ameninţarea lui Antal Arpad, preşedintele UDMR Sfântu-Gheorghe şi primarul municipiului cu acelaşi nume, la data de 5 martie 2014 (vezi Mediafax).
Şi aşa s-a-ntâmplat, după numai trei săptămâni de la solicitarea UDMR. Pe 26 martie 2014, slujnicul premier Victor Viorel, vorba lui Băse, l-a demis din funcţia de prefect al judeţului Covasna pe Dumitru Marinescu, înlocuindu-l cu Marius Popica, fostul şef al APIA Covasna. Deci, cu alte cuvinte, mai pe scurt, UDMR a tunat şi PSD a executat. Ei bine, cam aşa funcţionează lucrurile în actuala coaliţie de guvernare, ceea ce nu vă mai miră demult - aşa-i?
A urmat, în zilele imediat următoare, marşul triumfal, pe cal - cum altfel, al celuilalt husar al politichiei udemeriste de pe Olt, şi anume Tamas Sandor, preşedintele UDMR Covasna şi preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, care ne-a anunţat că demiterea lui Marinescu este binevenită şi, obligatoriu, instituie o stare de normalitate, dacă e să parafrazăm o foaie udemeristă de limbă română. Apoi, bla, bla, steaguri, simbolistică, ordinea folosirii limbilor, relaţiile interetnice ale „maghiarilor-secui” cu românii, care probabil încă nu se lasă călcaţi chiar cum trebuie şi de fiecare dată în picioare, şi altele din astea de-ale lor. După care, domnul preşedinte maghiar-secui-ungur şi ce-o mai fi el, ne-a scăpat - într-un triumf exaltat, desigur - adevărul: „Domnul Marius Popica e un intelectual, profesionist şi da, propunerea a fost discutată între PSD şi UDMR Covasna (subl.n.). (…) Am speranţe mari în această schimbare şi UDMR este deschisă pentru reprofilarea relaţiilor româno-maghiare în detensionarea situaţiei. Pentru că nu se putea continua aşa, eram de râsul lumii dacă discuţiile despre steaguri, simboluri sau limba în care scriem antetele la CJ sau primării reprezentau marile probleme ale judeţului. (…) Mă bucur că premierul Victor Ponta şi-a dat seama că trebuia rezolvată această situaţie şi a făcut-o”. (Citat tot din oficios.) Aţi înţeles? Dacă oarecum nu, vă traducem noi: Nu se mai putea cu sancţionarea liderilor UDMR prin obţinerea de hotărâri definitive şi irevocabile în instanţă de către Prefectura Covasna, şi atunci l-am schimbat, fraţilor, pe prefect cu altul, că suntem şmecheri şi avem puterea asta, să-i şantajăm pentru două voturi amărâte pe fraierii politicii de pe Dâmboviţa, indiferent de cine guvernează. Şi da, acum sperăm că acest nou prefect, dacă tot l-am negociat împreună cu PSD, să fie de-al nostru, bre, adică să nu ne mai atace steagurile şi simbolurile noastre milenare în instanţa de contencios administrativ.
Ei bine, cam aşa au stat lucrurile în ultimele zile, asta după ce Tamas tuna şi fulgera deja împotriva prefectului Marinescu încă de prin iarnă, prin canalele sale media de pe la Târgu-Secuiesc şi Sfântu-Gheorghe. Acum, după un an de la instalare, domnul Marinescu nu mai era bun, că-şi făcea datoria şi a ales, spre stupoarea cuplului Tamas - Antal, să îndrăznească să meargă pe calea legii. Bine, nu chiar de unul singur, că a mai fost şi dumnealui împins de la spate… pe ici, pe acolo. N-au dormit în păpuşoi nici avertizorul public Dan Tanasă, nici Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, nici Asociaţia „Noi Românii”, nici „Condeiul ardelean” - de ce să n-o recunoaştem pe aia dreaptă? Dar, cum spuneam, omul ne-a declarat la instalare că va fi urmaşul fostului prefect Codrin Munteanu, şi a fost. A respectat legea. De asta a fost schimbat de Victor Viorel şi şleahta lui, pe care am votat-o, traşi în piept, vreo 70 la sută dintre românii participanţi la vot, adică dintre aceia cărora le pasă. Deci, cum e domnule preşedinte Tamas, atunci, când aţi crezut că va trăda, a fost bun Marinescu, iar acum e antimaghiar, vă jigneşte?! Măi să fie!

Horia Grama - politicianul perfect. O-ntoarce mereu după cum îi cântă interesul

În sfârşit, fapta s-a întâmplat şi noi, românii din acest colţ de Ţară (că parcă e colţ aici, nu inimă), din nou am fost trataţi de guvernanţi, ca-n ultimii 24 de ani, ca a şaptea spiţă, şi aia ruptă, de la roată. Aşa cum ne-a tratat de altfel, din fotoliul său călduţ, şi domnul Horia Grama, cică deputatul românilor din Covasna, pentru care români mai acum un an vroia „Dreptate până la capăt” şi cărora de un an de zile le dă, în linii mari, „Trădare până la capăt” (Dex: TRĂDÁ, trădez, vb. I. 1. Tranz. A înşela în mod voit şi perfid încrederea cuiva, săvârşind acte care îi sunt potrivnice, pactizând cu duşmanul etc. ♦ A fi neloial faţă de cineva sau de ceva. ♦ A se abate de la o linie de conduită, a dovedi inconsecvenţă faţă de o acţiune, de o idee etc.). Ca să dăm numai un exemplu din pleiada de discursuri contradictorii ale lui Horia Grama, ce au fost numeroase dintotdeauna, dar care abundă de vreo doi ani şi jumătate - fără să mai pomenim acum şi despre explicaţiile prin care acesta încearcă să ne facă, din timp în timp, în anumite clipe-cheie ale politicii româneşti, să înţelegem cât de rău şi respectiv, cât de, să nu zicem bun, dar normal este UDMR-ul - vom apela doar la două citate din „Condeiul ardelean”, care evident se dau cap în cap, dar care au fost făcute la un moment dat după interesele deputatului pe care, din păcate, unii dintre noi l-am votat „ca să fie Codrin Munteanu prefect”: „Degeaba şi-au fixat ca obiectiv (udemeriştii - n.n.), în această campanie electorală, răsturnarea prefectului Codrin Munteanu pentru că nu vor reuşi acest lucru (nr. 223 (258), pag. 8); în contrapartidă cu „promova¬rea prefectului Codrin Munteanu ca secretar general la Ministerul Apărării” (acum era deja „promovare”, nu mai era „răsturnare”, că aşa dădea bine la popor, trecuseră alegerile) s-a făcut ca urmare a faptului că „eu vreau să vă spun, din capul locu¬lui, că domnul Codrin Munteanu este un înalt funcţionar public care a fost demult remarcat de primul ministru Victor Ponta şi că încă de la o lună de la numirea lui ca prefect în judeţul Covasna a avut o primă propunere de a merge la Bucureşti” (nr. 229 (264), pag. 4). Deci, rămâne cum am stabilit: 1. nu-l răstoarnă nimeni pe Codrin Munteanu, dar apoi l-am promovat, deci nu l-am răsturnat (apucătură tipic comunistă); 2. şi ce dacă a plecat Codrin Munteanu, că a fost numit domnul Marinescu, care este tot român. Păi da, numai că nouă, cetăţenilor, în campanie ne-aţi promis „Codrin Munteanu prefect”. De asta v-am votat, nu pentru „un prefect român”; 3. schimbarea prefectului Marinescu nu s-a făcut la presiunile UDMR, ci pentru că cineva aşa a făcut evaluarea la Guvern, ori nu eu fac evaluările la Guvern. Perfect. Citiţi fraza de mai sus a lui Tamas Sandor, în care se dă de gol legat de negocieri, sau poate că nici măcar, ci face mişto de noi…
V-am relatat acestea, stimaţi cititori, doar aşa pentru că se spune că memoria românului e scurtă, să ne-o mai împrospătăm niţel. Măcar dacă PSD-ul n-a venit la putere cu un trai mai bun pentru români, ci doar cu circul, şi acela fără pâine, să ne mai reamintim, din când în când, de cum îşi bat joc ăştia de noi şi, într-un final, poate, să ne trezim! Să le spunem că nu le mai permitem să ne umilească, după ce că şi aşa a votat o ţară-ntreagă USL şi a ieşit UDMR!!!

Marius Popica, urmaşului lui Codrin Munteanu şi al lui Dumitru Marinescu?

Revenind la oile noastre, trebuie spus, a „n”-a oară, faptul că am ţinut, toţi oamenii cinstiţi, la prefectul Codrin Munteanu nu pentru că era român - e şi aceasta, desigur, o virtute -, ci, în primul rând, pentru că era un bun profesionist. El a fost omul care - după două mandate ale lui Gyorgy Ervin în care ilegalitatea era la ea acasă în Covasna - a pus ordine în lucruri şi a început, cu priceperea care îl caracterizează, procesul de restabilire a legalităţii şi autorităţii statului în judeţ. A venit rândul prefectului Dumitru Marinescu, fost primar al comunei Vâlcele, care, spre cinstea lui, s-a ţinut de cuvânt şi şi-a dus, până la urmă, la bună îndeplinire îndatoririle de serviciu. Dintre care, în cazul prefectului, prima îndatorire este aceea de garant al Constituţiei României şi legilor Ţării.
Prin urmare, absolut firesc, toţi românii şi maghiarii de bună credinţă, cetăţeni loiali ai acestei Patrii, ne punem întrebarea: Va fi Marius Popica prefectul respectării legalităţii în judeţul Covasna sau va fi prefectul mult dorit de UDMR? Ce va face începând de astăzi, 4 aprilie 2014 - ziua investirii sale în funcţie, domnul prefect Marius Popica, va fi omul legii asemenea ultimilor doi predecesori ai săi şi, deci, va pune în executare hotărârile judecătoreşti devenite, între timp, definitive şi irevocabile ori va proceda pe placul liderilor separatişti Tamas Sandor şi Antal Arpad? Acesta este, aşadar, marele semn de întrebare. Iar Marius Popica are de ales între a respecta legea şi a da curs solicitărilor celor care acum aplaudă aşa cum o făceau şi atunci când reuşiseră cealaltă izbândă, de a-l schimba pe Munteanu cu Marinescu, crezând că acest lucru va fi bun pentru ei. Ei udemeriştii, nu ei maghiarii - să nu faceţi niciodată confuzia, aşa cum nici „Condeiul ardelean” n-o face. Acum, după câştigarea definitivă a atâtor şi atâtor procese legate de steaguri, simboluri ş.a., marea provocare a lui Marius Popica - prefectul, constă îndeosebi în respectarea hotărârilor judecătoreşti deja existente şi punerea lor în executare. Doar astfel vom putea considera că sentinţele proceselor începute de Munteanu şi continuate de Marinescu au fost duse la bun sfârşit şi, prin urmare, prefectul Marius Popica a înţeles să îşi îndeplinească obligaţiile de serviciu.
Semnalul de alarmă a fost tras. De acum, noi, cei de la „Condeiul ardelean”, suntem, domnule prefect Marius Popica, cu ochii pe dumneavoastră, pentru că acesta ne este rolul de presă independentă, neteleghidată de nimeni, lucru mai rar întâlnit, ce-i drept, în zilele noastre.

P.S.1. Subiectul acesta cu udemerişti sfătoşi, care ne dau zilnic, de un sfert de veac, câte o mostră din puţul gândirii lor „europene” şi „democratice”, necesită atâta timp încât, dacă ne-am ocupa numai de ei, zău, n-am mai avea vreme de nimic. Şi nici spaţiu tipografic pentru lucrurile măreţe pe care le fac românii, n-am mai avea. Ultimul exemplu l-aţi văzut în chiar începutul materialului de faţă: pentru ăştia, dacă respecţi legea, se cheamă că îi jigneşti! Foarte adânc. Şi mult tupeu, mai ales foarte, foarte mult tupeu.
P.S.2. Despre funcţia de prefect la Covasna, aţi observat, de la un timp încoace, încă un amănunt: dacă e cetăţean român de naţionalitate maghiară, poate să stea pe post 4 ani, de două ori; dacă e cetăţean român de naţionalitate română, musai stă o medie de maxim 13-15 luni. Ce urmează, domnule Victor Viorel? Prefect în Covasna un cetăţean cu dublă cetăţenie cumva, română şi ungară? A început cumva derularea acordului de coproprietate, româno-ungară, asupra Transilvaniei şi noi nu ştim?!
P.S.3. Facsimilele reprezintă o listă a proceselor Prefecturii Covasna, întocmită la 15 ianuarie 2014, cu autorităţile publice judeţene şi locale controlate de UDMR, procese demarate de Codrin Munteanu şi continuate de Dumitru Marinescu, fapte pentru care cei doi au fost demişi de chiar cel pe care-l apărau, adică Statul Român. Demişi de către Victor Viorel, desigur, cel aflat la guvernare, că doar statul nu este aşa… doar o entitate în neant.

Categorie:

Aparut in :