Noul an va fi sărbătorit de două ori la Sfântu-Gheorghe


Actualitatea ardeleană - Covasna

Intrarea în noul an va fi marcată de două ori în municipiul Sfântu- Gheorghe - după ora Bucureştilor şi după ora Europei Centrale.
Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad (foto), a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că autorităţile locale vor organiza un Revelion în stradă, în program fiind prevăzute, printre altele, un concert, un bal şi un joc de artificii.
La Sfântu-Gheorghe, unde trăiesc foarte mulţi maghiari, s-a împământenit obiceiul de a se sărbători de două ori intrarea în noul an, atât după ora Bucureştilor, cât şi după ora Budapestei, prin urmare, petrecerea va continua cu muzică, dans şi artifi cii de la ora 0 până la ora 1, când vor pocni din nou dopurile de şampanie.
„Vom sărbători atât după ora României, cât şi după ora Europei Centrale”, a declarat primarul Antal Arpad, promiţând că în noaptea de Anul Nou va veni şi el în centrul municipiului pentru a ciocni un pahar de şampanie cu locuitorii urbei. Antal Arpad a ţinut să precizeze că pentru această petrecere nu se va cheltui niciun leu din bugetul local, toate costurile urmând să fie acoperite din sponsorizări şi din banii încasaţi din închirierea căsuţelor în care se vor vinde palincă şi vin fiert.

În realizarea rubricii sunt folosite ştiri ale agenţiei naţionale de presă - AGERPRES

Categorie: