O nouă declaraţie antiromânească şi o manipulare şovină a preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamaş Şandor

FORUMUL CIVIC AL ROMÂNILOR DIN COVASNA, HARGHITA ŞI MUREŞ
COMUNICATE DE PRESĂ

Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş a luat act din mass-media de o nouă răbufnire antiromânească şi o manipulare şovină a preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamaş Şandor, care, recent, la o conferinţă de presă, a afirmat că nu are dispute interetnice cu locuitorii băştinaşi din judeţul Covasna, ci doar cu românii „aduşi de securişti”, care au fost „plantaţi” şi nu născuţi în acest judeţ şi care întreţin o stare de tensiune interetnică în zonă.
Constituie o realitate de notorietate publică faptul că, domnului Şandor Tamaş şi colegilor săi maghiari, deopotrivă „moderaţi” sau „radicali”, nu le plac numai aceşti români „plantaţi de securişti”, ci şi toţi românii verticali, demni, incoruptibili, buni profesionişti, cunoscători ai istoriei locale, regionale şi naţionale, iubitori ai valorilor şi tradiţiilor româneşti, inclusiv ale celor din „ţinuturile secuizate”, care acţionează pentru respectarea legislaţiei româneşti, pe întreg teritoriul naţional. O dovadă peremtorie, în acest sens, o constituie modul în care domnul Şandor Tamaş şi echipa sa, au acţionat pentru înlăturarea din funcţie a prefectului judeţului Covasna, dr. Codrin Munteanu, un specialist recunoscut în întreg sistemul administraţiei publice româneşti, pentru prestaţia sa profesională exemplară. De asemenea, domnul Tamaş acţionează cu multă sârguinţă, demnă de o cauză mai nobilă, şi pentru denigrarea altor lideri ai comunităţii româneşti cunoscuţi pentru activitatea lor de prezervare şi afirmare a identităţii româneşti din Arcul Intracarpatic.
Domnilor Şandor Tamaş, Arpad Antal şi colegilor lor le plac doar românii „multiculturali”, parteneri loiali în promovarea separatismului şi enclavizării şi nu agreează deloc nici pe concetăţenii de etnie maghiară care nu le împărtăşesc „idealurile”. Pe bună dreptate am fost rugaţi să-l întrebăm pe domnul Şandor Tamaş şi pe colegii săi dacă ţin o evidenţă şi a cetăţenilor judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş consiliaţi şi sponsorizaţi de serviciile secrete ale unei ţări vecine, sau a altora mai îndepărtate?
Totodată, îi recomandăm domnului Şandor Tamaş să consulte datele oficiale ale recensămintelor populaţiei României şi să constate că un procent însemnat din populaţia de etnie maghiară a judeţului Covasna nu este născută în acest judeţ. Domnule Tamaş, într-o ţară a Uniunii Europene, în anul Domnului 2013, nu se mai practică asemenea manipulări şovine, care descalifică pe cei care le promovează.
Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş solicită Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării să se autosesizeze şi să analizeze această nouă acţiune de discriminare a românilor în propria lor ţară, prin intermediul unei împărţiri insidios şovine a românilor după criterii artificiale, iar reprezentanţilor mass-media le recomandăm să sancţioneze acest nou demers mediatic antiromânesc şi antidemocratic promovat de liderii UDMR din judeţul Covasna.
Biroul de presă,
28 ianuarie 2013