Olimpiu Floroian (PNL): „Neparticiparea comunităţii maghiare la vot, o dezamăgire pentru noi”

Autor:

Liderul PNL Covasna, Olimpiu Floroian, a declarat duminică seară (24 noiembrie 2019 - n.n.), după încheierea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, că este dezamăgit de participarea mică la vot a membrilor comunităţii maghiare.
„Suntem foarte mulţumiţi de rezultatul pe care l-am obţinut la nivel naţional; la nivelul judeţului Covasna, deocamdată nu pot să mă pronunţ, pentru că încă nu avem rezultatele numărătorii paralele, dar sper că am câştigat în toate secţiile de votare, aşa cum s-a întâmplat şi în primul tur. (…) Neparticiparea la vot a comunităţii maghiare este o mare dezamăgire pentru noi…, ne-am fi aşteptat la o prezenţă mai bună. Următoarele alegeri locale şi parlamentare sper să le câştigăm la pas”, a declarat Olimpiu Floroian.
Potrivit acestuia, cetăţenii ţării se pot aştepta pe viitor „numai la lucruri bune” având la conducerea ţării un guvern liberal, iar la Cotroceni pe preşedintele Klaus Iohannis. (…)
Potrivit datelor postate pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC), în judeţul Covasna au votat 47.092 de persoane, dintre care 5.871 pe liste suplimentare.
Cifrele indică o participare mult mai scăzută faţă de scrutinul de acum 5 ani pentru alegerea preşedintelui, când în primul tur prezenţa la vot în judeţul Covasna a fost de peste 43%, iar în al doilea de aproape 50%.