Opera Naţională Română Iaşi, o serie de spectacole inedite în stagiunea estivală

După o perioadă săracă în activităţi şi evenimente cultural-artistice live, perioadă în care am avut parte doar de evenimente prezentate în mediul online, multe instituţii de cultură caută să-şi readucă activitatea cât mai aproape de normal şi să restabilească legătura cu publicul, respectând, totodată, normele de igienă, prevenţie a bolii şi distanţare socială. Pe toată durata verii, artiştii Operei Naţionale Române Iaşi au evoluat într-o serie de spectacole inedite în aer liber, puse în scenă în locaţii inedite cu decor natural, cum sunt spaţiul din faţa Teatrului Naţional sau Grădina Botanică „Anastasie Fătu”, din municipiul din Dealul Copoului.
„Am deschis împreună stagiunea de vară a Operei Naţionale Române din Iaşi, cu spectacole în aer liber, în cele mai frumoase locaţii din municipiu, respectând toate normele impuse în această perioadă. Bucuria revederii live a artiştilor Operei Naţionale Române Iaşi cu publicul va fi una deosebită, după o distanţare ce ne-a ţinut departe de scena clasică, o perioadă îndelungată. Fascinaţia şi bucuria spectacolelor live este incomparabilă şi avem ocazia să o simţim din plin pe parcursul întregii veri, în cadrul sezonului estival susţinut de artiştii ieşeni”, anunţa conducerea Operei în comunicatul publicat pe site-ul instituţiei.
Stagiunea a fost deschisă, în vară, în curtea Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri”, cu o Gală de Operă şi Balet, spectacol cu muzică, dans şi lumini, cu momente atent pregătite de soliştii şi balerinii Operei. Ulterior, au avut loc alte două spectacole inedite, ambele în decorul natural de vis din Grădina Botanică „Anastasie Fătu”. Artiştii au pregătit o Seară italiană. Recital de operă şi o nouă Gală de Operă şi Balet. A urmat, în grădina botanică, un Recital special - Seară franceză şi apoi iar o Gală de Operă şi Balet. Farmecul muzicii şi al dansului, talentul şi graţia artiştilor a fost completată de un decor pe măsură - peisajul natural din grădina botanică. Toate elementele s-au îmbinat astfel încât publicul să trăiască o experienţă artistică şi estetică de neuitat.
Seria spectacolelor a continuat până târziu în toamnă, la fiecare sfârşit de săptămână, în locaţiile amintite, cu recitaluri, seri tematice (seară italiană, spaniolă, franceză) şi gale (operă şi balet).