OPERAŢIUNEA „CETĂŢENIA MAGHIARĂ”, INSTRUMENTATĂ DE EUROPARLAMENTARUL LASZLO TOKES PE TERITORIUL ROMÂNIEI: sigle, ştampile şi adrese, toate EXCLUSIV ÎN LIMBA MAGHIARĂ!

Nemes Elod, al doilea din stânga, lângă Laszlo Tokes

Centrele pentru Democraţie, finanţate de către Budapesta şi controlate de europarlamentarul Laszlo Tokes, lucrează energic pentru soluţionarea tuturor dosarelor de acordare a cetăţeniei maghiare etnicilor maghiari din România care doresc acest lucru.
La finele lui 2011, opinia publică era informată despre rezolvarea unui număr de 10.000 de dosare, printre care şi cele ale preşedinţilor de consilii judeţene din Covasna, Harghita şi Mureş. Unele surse sunt de părere, însă, că numărul dosarelor rezolvate deja ar fi mult mai mare.
La Sfântu-Gheorghe, în Covasna, operaţiunea este coordonată de către unul din locotenenţii lui Tokes, un anume Nemes Elod, fost angajat al Consiliului Judeţean Covasna.
Nemes Elod este puternic susţinut financiar chiar şi de către UDMR, prin intermediul bugetelor publice ale Consiliului Judeţean Covasna, condus de UDMR-istul Tamas Sandor, şi al Primăriei Sfântu- Gheorghe, condusă de UDMR-istul Antal Arpad, din ale căror bugete se scurg anual zeci de mii de lei în conturile Asociaţiei Tinerilor Maghiari din Covasna (EMI), condusă de Nemes Elod.
Scopul finanţării lui Nemes Elod de către UDMR este recrutarea de tineri pentru întreţinerea cu suflu nou a iredentismului maghiar, dar şi propaganda naţionalist-şovină maghiară (de numele lui Nemes Elod se leagă mai multe proslăviri ale criminalului de război maghiar Wass Albert).
Pentru desfăşurarea operaţiunii „cetăţenia maghiară”, Laszlo Tokes a înfiinţat, în ianuarie 2011, Asociaţia Mişcarea Naţională Maghiară din Transilvania, cu sediul la Cluj-Napoca şi punct de lucru la Oradea.
Şi această operaţiune a lui Tokes poartă amprenta şovinismului şi anti-românismului care i-au caracterizat întreaga existenţă de până acum. Spun asta pentru că Centrele pentru Democraţie sunt în fapt, Demokracia Kozpont, denumirea acestor centre fiind amplasată pe clădirile unde acestea funcţionează exclusiv în limba maghiară.
La Sfântu-Gheorghe, spre exemplu, unde am sesizat Prefectura Covasna, coordonatorul centrului, Nemes Elod, a informat Prefectura asupra faptului că Demokracia Kozpont este marcă înregistrată şi, ca atare, nu vor traduce nimic (Gyorgy Ervin, prefectul de Covasna, nu a acţionat în niciun fel până când nu a fost sesizat de către subsemnatul!). Stau şi mă întreb cu ce anume ar fi dăunat activităţii lor dacă pe clădire scriau şi în limba română? Este evident că o astfel de atitudine numai cu bunul-simţ şi buna-credinţă nu are legătură!
Cireaşa de pe tort vine, însă, în adresa expediată de către Nemes Elod Prefecturii Covasna. Atât antetul adresei, cât şi ştampila folosită de Nemes Elod folosesc exclusiv cuvinte în limba maghiară. Probabil că şi denumirea municipiului Sfântu-Gheorghe în limba maghiară e tot marcă înregistrată.
PS: Cred că documentele şi poza de mai sus, precum şi linkurile pe care vi le recomand, dovedesc, odată pentru totdeauna, faptul că extremiştii maghiari, radicali (Laszlo Tokes şi PCM) sau moderaţi (UDMR), colaborează foarte bine pentru atingerea scopului comun: autonomia teritorială pe criterii etnice şi epurarea etnică a românilor din Covasna şi Harghita!

Categorie: