PACT SECRET RUSIA - OCCIDENT?

Ilie Ilaşcu: „Teatru pentru revenirea la hotarele din 1939-1940”

Iată ce putem citi în articolul Ilie Ilaşcu, DECLARAŢIE ŞOCANTĂ despre CULISELE situaţiei din Crimeea - Jocuri geopolitice: ÎNŢELEGEREA între Rusia şi Occident pentru dezmembrarea Ucrainei: „Fost deputat al Republicii Moldova, fost deţinut politic, Ilie Ilaşcu susţine că anexarea Crimeei face parte din înţelegerea Rusiei cu guvernele statelor Uniunii Europene şi că declaraţiile lui Putin sunt doar un teatru pe care acesta îl face. Ilaşcu mai crede că se urmăreşte revenirea la hotarele din 1939-1940”.
Ilie Ilaşcu, fost deţinut politic în Transnistria şi fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, consideră că anexarea Crimeei este primul pas către revenirea la graniţele statelor din regiune din anii 1939-1940, scrie Ziarul Ring.
„Este tare suspectă această alipire a Crimeei, mai ales că Occidentul a tratat-o paşnic. După părerea mea, este o înţelegere a Rusiei cu guvernele statelor din Uniunea Europeană. Cred că se va reveni la hotarele din 1939-1940. Scenariul este chiar cel pe care l-a spus Jirinovski, o parte a Ucrainei va trece la Ungaria, Polonia, Slovacia şi România. Opinia mea este că acest scenariu a fost ticluit mai de mult, cu vreo 10-15 ani în urmă, şi mulţi dintre demnitarii din România cunoşteau acest lucru. De aici s-a şi plecat cu aşa-zisa regionalizare. Republica Moldova, care va deveni autonomă, se va încadra în teritoriul României, tot ca un fel de regiune. În principiu, nu se va schimba nimic în Republica Moldova, vor rămâne raioanele, dar va fi autonomie, pentru că nu cred că domnul Timofte va primi un post de vicepreşedinte al României. Ceea ce face acum Putin este un joc, este un teatru bine pus la punct cu Occidentul. Totul este o înţelegere”, a declarat Ilie Ilaşcu.
„Eu sunt militar profesionist. Când te atacă un stat, se răspunde cu arma, dar toate cancelariile europene îi ţineau pe ucraineni să nu deschidă niciun foc” - Ilie Ilaşcu.
„Destrămarea URSS a fost cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului al XX-lea. Eu voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a reuni vechiul URSS” - Vladimir Putin.
(surse: realitatea.net, ziarulring.ro)
Comentariu saccsiv: Şi de ar fi aşa, nu ne putem culca pe-o ureche că va fi linişte şi pace. Să ne amintim că a mai fost un pact:
23 august 1939, pactul RIBBENTROP - MOLOTOV…
(Articol preluat de pe saccsiv.wordpress.com, din 20 martie 2014)

Categorie:

Aparut in :