PC Covasna solicită Parlamentului şi Guvernului să nu confunde antiromânismul cu democraţia


Partidul Conservator -Biroul de presă - Comunicat de presă
Autor: 

Doru Decebal Feldiorean

Manifestarea de la Băile-Tuşnad, judeţul Harghita, ce a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în opinia Filialei Judeţene Covasna a Partidului Conservator, se constituie într-o nouă provocare la adresa integrităţii şi suveranităţii României.
Noi, membrii Filialei Judeţene Covasna a Partidului Conservator, nu ne-am dat seama de raţiunile pentru care preşedintele Românei a acceptat să asculte la căşti discursurile unor cetăţeni români. I s-a arătat direct domnului Traian Băsescu că o parte a cetăţenilor români maghiarizaţi ori de etnie maghiară nu doresc să vorbească limba ofi cială a statutului nici măcar în prezenţa domniei sale.

Probabil că preşedintele confundă anarhia cu democraţia. Democratic ar fi fost dacă cetăţenii români prezenţi la şueta antiromânească de la Băile-Tuşnad ar fi vorbit în limba ofi cială, arătând respectul cuvenit preşedintelui Ţării în care sunt minoritari.
Suntem dezamăgiţi de lipsa de demnitate a domnului Traian Băsescu. Această atitudine nu va stinge obrăznicia anarhiştilor, ci, din contră, o va încuraja, fi ind de aşteptat, de acum înainte, în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, acţiuni din ce în ce mai antiromâneşti.
Filiala Judeţeană Covasna a Partidului Conservator solicită Parlamentului, Guvernului şi celorlalte instituţii ale Ţării să îndrepte, prin fapte, lipsa de demnitate naţională a comportării preşedintelui. Să nu accepte acţiunile ilegale şi anticonstituţionale ale cetăţenilor români grupaţi în diverse uniuni culturale, partide politice, organizaţii ori fundaţii antiromâneşti. Să nu confunde antiromânismul cu democraţia, pentru că nici „iarna nu-i ca vara” şi, parafrazând, nici Covasna, Harghita şi Mureş nu sunt Kosovo.

Preşedinte,
Doru Decebal Feldiorean
Sfântu-Gheorghe,  29.07.2010

Categorie: