Poligon al Armatei Române, pe mâna iredentismului unguresc!?

Municipiul Sfântu-Gheorghe, Judeţul Covasna, ROMÂNIA

Complicii ungurilor de la Budapesta şi UDMR? Victor Ponta, cel care se visează preşedintele României, şi Mircea Duşa, ministrul harghitean (!!) al Apărării Naţionale, desigur - cum altfel? -, ambii mândri că sunt români

De ce calcă în picioare Victor Ponta şi Mircea Duşa demnitatea Armatei Române în favoarea extremismului maghiar? Poligon de 70 de hectare al Armatei Române dat extremiştilor maghiari să pună obeliscul sovietic pe el

Pentru că de la publicarea materialului legat de transferarea unui teren de 70 de hectare din proprietatea Armatei Române către extremiştii care conduc oraşul Sfântu-Gheorghe, Ministerul Apărării şi Guvernul României nu au avut nicio reacţie, Romanian Global News reia acest material atrăgând atenţia Parchetului Militar, dar şi DNA, să cerceteze modul în care o astfel de tranzacţie prin care circa 70 de hectare de pământ aparţinând Armatei se transferă, prin presiuni (complicităţi) politice, către Consiliul Local Sfântu-Gheorghe.
Cerem, de asemenea, DNA să constate dacă în cazul retrocedării unor suprafeţe uriaşe de pădure şi teren către urmaşii fostului grof maghiar Urmanczy, retrocedări arătate ca fiind ilegale de către diverse apariţii în presă, fostul prefect de Harghita, Mircea Duşa, a încălcat sau nu legea în timpul mandatului său de prefect.
Culmea umilinţei pentru Armata Română! Extremiştii maghiari vor ca pe terenul cedat de Ponta şi Duşa să amplaseze obeliscul sovietic din Sfântu-Gheorghe. Axa Budapesta-Moscova, ajutată de Ponta şi Duşa să se întâlnească pe terenul Armatei Române la Sfântu-Gheorghe!
Primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local, că autorităţile locale au în vedere amenajarea unui parc memorial dedicat eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale, în care să fie mutat şi obeliscul sovietic din centrul oraşului.
Parcul ar urma să fie amenajat în fostul poligon militar aflat în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, după trecerea acestuia în proprietatea oraşului. Antal Arpad a precizat că s-au purtat discuţii cu reprezentanţii Ambasadei Rusiei la Bucureşti pentru a-şi da acceptul în vederea mutării obeliscului şi speră ca răspunsul să fie pozitiv, scrie http://stiri.covasnamedia.ro, preluat de Romanian Global News.
Conducerea Primăriei va continua, de asemenea, demersurile pentru transferarea poligonului din proprietatea statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale în domeniul public al municipiului. În acest scop, autorităţile locale au adoptat un document ce va fi adresat Executivului în vederea promovării unei Hotărâri de Guvern.
Întrebări Romanian Global News către Ministerul Apărării Naţionale şi către Guvern:
A fost iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care Ministerul Apărării cedează suprafaţa de teren a poligonului de la Sfântu-Gheorghe aşa cum cer extremiştii maghiari care conduc Primăria din Sfântu-Gheorghe?
Dacă prin absurd a fost iniţiat un asemenea act de trădare naţională, cine l-a iniţiat? Cine l-a semnat?
Analiza publicată de Romanian Global News, în data de 14 octombrie:
Tot felul de politruci înhămaţi la ideologii partinice pentru care interesul naţional dacă nu este colorat în culori de partid nu există, se vor grăbi să citească în cheie electorală analiza de mai jos. Romanian Global News a demonstrat de-a lungul anilor că nu are altă culoare decât cea a tricolorului. Şi toate faptele actorilor politici care nu ţin seama de interesul naţional, simbolizat de tricolorul roşu, galben şi albastru, vor fi sancţionate.
Unul din obiectivele majore ale Budapestei, de la 1918 până în prezent, a fost curăţarea etnică a judeţelor Harghita şi Covasna de populaţia românească şi de instituţiile Statului Român. Vectorul principal de acţiune al Budapestei în atingerea acestui obiectiv a fost în ultimii 24 de ani UDMR-ul. Vectori secundari au fost partidele româneşti, care, în complicitate (coaliţie cum este complicitatea îmbrăcată politic!) cu agentul politic al Ungariei, i-au facilitat acestuia atingerea obiectivelor.
În acest context, Victor Ponta şi Mircea Duşa, dar şi o turmă de generali din Ministerul Apărării fără coloană vertebrală, complici ai UDMR şi ai Budapestei, doresc scoaterea unui obiectiv strategic aflat în judeţul Covasna, din proprietatea Armatei, şi punerea lui la dispoziţia extremiştilor maghiari care conduc oraşul Sfântu-Gheorghe.
În contextul radicalizării mişcărilor extremiste maghiare şi a sprijinului masiv financiar, logistic şi politic pe care Budapesta îl oferă acestor extremişti, în contextul axei Budapesta-Moscova care se vrea a trece prin centrul României, Poligonul de 70 de hectare de lângă oraşul Sfântu-Gheorghe, aflat în proprietatea Armatei din perioada interbelică, are un rol operativ-tactic fundamental în cazul apariţiei unor mişcări terorist-separatiste în zona Harghita şi Covasna.
Generalii de la Budapesta ştiu acest lucru şi de aceea eliminarea acestei facilităţi operative din arsenalul tactic al Armatei Române din zonă a devenit obiectiv prioritar.
Aceştia au ordonat UDMR-ului preluarea acestui Poligon, iar UDMR-ul, după ce l-a încălzit pe Ponta în Pasul Nyerges (pe Duşa l-au încălzit mai demult şi vom reveni asupra acestuia în altă analiză), i-a cerut proprietatea Armatei. Iar Ponta, complice, a acceptat!
Dar să o luăm cu câteva luni mai devreme...
3 august 2014, Pasul Caşin, judeţul Harghita, România. Mândru că este român, candidatul la Preşedinţia României, participă la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 165 de ani de la bătălia din Pasul Nyerges, în care aproximativ 200 de secui au fost ucişi de trupele ţariste şi austriece, el mergând împreună cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi fiind întâmpinat de primarul comunei Cozmeni, Bodo David, şi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba.
Trec peste un mic inconvenient, rezultat al predării în şcoli a geografiei României în limba maghiară conform Legii educaţiei 1/2011 marca Boc & Funeriu, Pasul Caşin devine Pasul Nyerges şi este preluat ca atare de toată presa română. Mai trec peste un amănunt, mândrul român Victor Ponta stă drepţi la intonarea cu fanfară a imnului Ungariei, alături de formaţiunile paramilitare ungare ale husarilor (un al amănunt nesemnificativ, chiar dacă formaţiunile paramilitare sunt interzise de Constituţie) şi ascultă la un casetofon gâjâit două strofe ale imnului României.
Al treilea şi ultim amânunt nesemnificativ, de jur împrejur flutură drapele ale Ungariei şi-aşa zisele steaguri secuieşti, în fapt simbol al separatismului pe criterii etnice a judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş sub denumirea de aşa-zis ţinut secuiesc.
Înconjurat de extremişti moderaţi sau radicali, promotori ai unui nou rapt teritorial îndreptat împotriva României, Victor Ponta uită, nu ştie sau nu îl interesează, deşi este mândru că este român, că sărbătoriţii momentului, luptătorii secui de la 1848, au fost masa de manevră a guvernului kossuthist care a comis atrocităţi greu de imaginat în Transilvania, inclusiv în timpul ocupaţiei ungare de patru luni (aprilie-iulie 1849), când a avut loc „cea mai cumplită tiranie” - scria paşoptistul George Bariţiu. Aceşti secui fanatizaţi au comis măcelul de la Mihalţ, măcelul de la Luna, incendierile, jafurile şi omorurile de după adunarea de la Lutiţa, în drumul lor până la Reghin etc. Ei au fost braţul armat al lui Kossuth în Transilvania anexată vremelnic de „Ungaria revoluţionară”, care prin teroare a vrut să maghiarizeze pe români şi să-i desfiinţeze ca neam.
4 august 2014. Antal Arpad, primarul extremist care ameninţa românii din Covasna cu soarta sârbilor din Kosovo: „Aştept ca această prezenţă a premierului să fie urmată şi de o serie de legi care să fie în favoarea comunităţii maghiare, să ne simţim şi noi cetăţeni de rangul întâi aşa cum se simt şi cetăţenii de naţionalitate română”.
6 octombrie 2014. a fost demarată asfaltarea drumului Târgu-Secuiesc - Balvanyos, cea de „a doua autostradă secuiască” (Istvan Zoltan, secretar de stat la Ministerul Transporturilor dixit). Cu bani din bugetul de stat al României. Negociaţi la Pasul Caşin se pare.
H.G. nr. 724/26.08.2014. Consiliul Judeţean Covasna, condus de unul dintre cei mai aprigi separatişti, primeşte de la bugetul de stat 2,5 milioane lei pentru a îşi debloca conturile poprite de un creditor al instituţiei. Nu are importanţă din vina cui s-a produs prejudiciul de 2,5 milioane în procesul pierdut de CJ Covasna. Pentru UDMR are balta peşte.
Desigur, lista cu favoruri guvernamentale pentru UDMR este una lungă. Chiar consistentă după vizita premierului la Pasul Caşin. Nu insist. Subiectul este ultimul poligon al Armatei Române, făcut şi el cadou UDMR-ului.
12 august 2014. Consiliul Local Sfântu-Gheorghe votează un proiect de hotărâre prin care a pregătit o Hotărâre de Guvern cu scopul de a intra în posesia Casei de Cultură a Sindicatelor. La aceeaşi şedinţă se votează un proiect asemănător, şi anume acela ca poligonul de lângă cimitirul comun să intre din proprietatea Ministerului Apărării Naţionale în proprietatea oraşului. 17 hectare pentru cimitire de confesiuni diferite, dintre care 5 hectare pentru un cimitir al eroilor (ai cui eroi? Ar fi o premieră naţională ca un primar udemerist să ridice o statuie, oricât de mică ar fi ea unui român. De 25 de ani se edifică numai şi numai statui sau simboluri cu caracter profund antiromânesc sau care promovează mesaje imperialist-nostalgice maghiare). Restul până la 70 de ha pentru un aşezământ socio-medical. Nu se zice ce fel de aşezământ pe 70 de ha. Localnicii vorbesc de interese imobiliare; dar şi de strategia separatiştilor, gândită la Budapesta, de eliminare a proprietăţii de stat din teritoriul ce îl doresc scos de sub autoritatea Statului Român, cu precădere a proprietăţii şi structurilor şi unităţilor militare, considerată armată de ocupaţie şi denumită ca atare în presa maghiară şi în discursurile publice ale liderilor politici şi civici maghiari.
Scurt istoric al poligonului militar. Să fie clar. Nu este vorba de teren naţionalizat în perioada comunistă. Este teren cumpărat de Statul Român în perioada interbelică, când politica naţională prima, iar guvernele de la Bucureşti se străduiau să integreze teritoriul naţional al României, să asigure o prezenţă militară uniformă la nivel naţional şi nu să facă pe placul acelora care, în contradictoriu cu România, ridică pretenţii teritoriale facilitându-le în schimbul unor trocuri electorale culoare de secesionism teritorial. Centrul de Instrucţie al Infanteriei din Sfântu-Gheorghe, înfiinţat prin Decret Regal, constituit prin exproprieri după 1921 şi plătit până la ultima centimă, teren considerat zonă strategică a Armatei, a ajuns să fie parcelat astăzi pentru case de vacanţă cu excepţia ultimelor 70 de hectare, Poligonul militar lt. Păiş David, ce urmează a fi predat de Guvernul Ponta UDMR-ului prin hotărâre a Guvernului.
În timp ce se pregăteşte acest tun antinaţional, mascat sub forma unui tun imobiliar şi mascat parţial ecumenic de intenţia nobilă de a da 17 hectare şi pentru cimitire, puţinele unităţi militare din împrejurimi îşi deplasează soldaţii la trageri „cu hârburi care consumă motorină „la greu”, cu căruţe, sau cu ce le mai dă mâna, tocmai la Braşov”.
Oare nu se găseşte alt teren în Sfântu-Gheorghe pentru cimitir? De ce tocmai terenul Ministerului Apărării Naţionale, poligon de instrucţie militară, este cel mai bun teren de cimitir? De ce nu un teren al municipiului Sfântu-Gheorghe. Dacă neapărat cel mai bun pământ de înhumare este cel al Armatei Române, atunci de ce nu se face un schimb cu un alt teren al municipiului Sfântu-Gheorghe, care să fie folosit ca poligon militar. Răspunsul este unul singur. Strategia de separatism presupune scoaterea din zonă a Statului Român şi a instituţiilor sale reprezentative.
Cedarea acestui poligon reprezintă un act de trădare a României. Indubitabil.
Respect de preşedinte mândru (pentru ce motive o fi mândru că e român? - ar fi interesant de aflat). Cedarea către UDMR a ultimului poligon al Armatei Române din teritoriul supus samavolnic maghiarizării de-a lungul timpului nu este singura dovadă a respectului pe care prezidenţiabilul Ponta îl poartă Armatei Române.
Odată instalat în Ministerul Apărării Naţionale, a văzut pe holul respectivei instituţii galeria de portrete ale foştilor şefi ai Marelui Stat Major al Armate Române şi în loc să rămână împietrit de admiraţie, aşa cum se cuvine să fie orice român când vede poza unui şef al Armatei, a rostit scurt către generali: „Daţi jos de pe pereţi, domnilor, porcăria asta! Să nu mai văd aşa ceva aici! Duceţi astea la muzeu”. Dar ce-a făcut premierul Ponta rostind aceste cuvinte? El a comis un sacrilegiu! A profanat altarul sacru al militarilor români!” (Ion Petrescu, http://adevarul.ro/international/in-lume/alo-victor-pontapune-tablourile...)
Să ne aducem aminte:
2010, Topliţa, judeţul Harghita, Adunarea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş:
„Mă aflu aici pentru a exprima o poziţie foarte clară şi foarte fermă pe care reprezentanţii de astăzi ai puterii şi Statului Român au întârziat să o aibă şi pentru a manifesta o solidaritate de care aveţi foarte mare nevoie”, a spus şeful PSD, Victor Ponta (s-a referit la lipsa de reacţie a autorităţilor române faţă de decizia luată de aleşii locali din secuime de a propune oficializarea limbii maghiare, propunere care a stârnit dispute aprige - n.r.).
„Vreau să vă asigur că nu sunteţi singuri în această parte de ţară”, a mai spus Ponta, în aplauzele celor aflaţi în sală.
„N-o să vedeţi niciodată un membru al partidului nostru la o manifestare alături de cei care se pronunţă împotriva Constituţiei României. Este un legământ pe care îl fac astăzi, în faţa dumneavoastră.”
„Ardealul este în România şi niciun român nu trebuie să plece din locul în care s-a născut pentru a fi în ţara lui. Iar Ţinutul Secuiesc nu este în România pentru că nu există Ţinutul Secuiesc.”
„Sunt tânăr, sunt un om de stânga, am 37 de ani şi cred că (...) locuitorii din Ardeal nu vor avea prea curând o reacţie din partea Puterii de la Bucureşti faţă de intenţiile exprimate de aleşii locali de etnie maghiară atâta timp cât existenţa lor depinde de voturile maghiarilor.”
„Ar fi foarte bine dacă am avea un preşedinte al României şi un premier care să exprime o poziţie a României. Deocamdată avem un preşedinte al PDL şi un premier al PDL care sunt convins că, pentru secui expresia pe care o folosesc e intraductibilă, fac pe mortul în păpuşoi şi nu spun nimic despre această problemă”.
Noiembrie 2012, după victoria USL cu peste 50%: „Am discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale împreună cu Uniunea”.
Septembrie 2014, după lansarea de către UDMR a proiectului de autonomie teritorială a ţinutului secuiesc: „Eu sunt cu steagul României în spate, am un respect deosebit pentru steagul României, pentru simbolurile instituţiei pe care o reprezint. Cât fac declaraţii de aici, vorbim despre activitatea Guvernului. Repet, nu este un proiect guvernamental, nu a fost discutat în cadrul guvernului şi orice alte comentarii politice le voi face în alt cadru”.
Poate în păpuşoi. Ca mortul!
Speranţa este că nu toţi acoperiţii din SIE trădează România şi interesele româneşti, deşi starea comunităţilor româneşti din jurul frontierelor şi Balcani şi complicităţile ticăloase ale unor diplomaţi ai României din aceste spaţii dovedeşte tocmai contrariul...
La fel de condamnabilă este lipsa de coloană vertebrală a unei ciurde de generali care au fost aşezaţi prin posturi cheie la Ministerului Apărării şi care ling pantofii politicienilor trădători, făcând din Armata Română un fel de depozit din care se serveşte cine vrea...
Atenţie, însă, Armata Română este şi altceva decât papagali cu vipuşcă... Este cea care în teatrele de operaţii, văzută sau nevăzută, a curăţat terenul pentru înaintarea Aliaţilor şi a demonstrat că este o elită a NATO... Oamenii aceştia deocamdată scrâşnesc din dinţi... Nu se ştie însă până când!
Pentru Romanian Global News,
General T.P.
(Articol preluat de pe Romanian Global News, din 24 octombrie 2014)