Portal de limbă maghiară instigă maghiarii împotriva mea: Luptă împotriva lui Dan Tanasă acum

ŞOVINISM

Portalul de limba maghiară Szekelyhon instigă maghiarii din România să meargă la sediile Partidului Civic Maghiar din ţară pentru a semna plângerea penală depusă de PCM împotriva mea marţi, 5 februarie a.c., la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni.
Mezei Janos, preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), partenerul UDMR, însoţit de primarul PCM din Odorheiu-Secuiesc, Galfi Arpad, primarul PCM din Gheorgheni, Nagy Zoltan, şi primarul PCM din Băile-Tuşnad, Albert Tibor, au depus pe 5 februarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, o plângere penală împotriva mea şi a Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş.
Sub titlul „Poţi să lupţi împotriva lui Dan Tanasă acum”, maghiarii sunt instigaţi de portalul de limbă maghiară Szekelyhon să meargă la sediile PCM din ţară, deschise de luni până vineri, pentru a semna plângerea penală depusă de PCM împotriva mea.
Acţiunea PCM, susţinută de „jurnaliştii” maghiari de la Szekelyhon, reprezintă o încercare stupidă şi ridicolă de a mă intimida. O serie întreagă de personaje care servesc interesele Ungariei şi-au dat mână pentru a încerca să reducă la tăcere un simplu cetăţean care demască modul în care revizionismul maghiar acţionează în Transilvania. Nu contează dreptul la liberă exprimare, nu contează libertatea de conştiinţă, nu contează democraţia şi libertatea presei. Conteză doar Horthy, Wass, şi Nyiro!
(Articol de Dan Tanasă, din data de 8 februarie 2019. Foto: Mezei Janos, preşedintele PCM, în timpul conferinţei de presă în faţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, facebook.com)

Categorie: