Primăria Târgu-Mureş oferă gratuit 1.000 de steaguri tricolore, de Ziua Naţională a României

Autor:

Primăria Municipiului Târgu-Mureş a lansat, marţi (26 noiembrie 2019 - n.n.), proiectul „O mie de steaguri pentru târgumureşeni!”, prin care va distribui gratuit, până în data de 1 Decembrie, 1.000 de Drapele Naţionale către populaţie, la dimensiunile standard.
„Toţi târgumureşenii care îşi doresc de Ziua Naţională a României să primească gratuit un steag tricolor sunt invitaţi la Primăria Târgu-Mureş … să şi ridice steagul, personal. Fiecare târgumureşean poate primi un singur steag, pe baza cărţii de identitate, iar proiectul se va derula în limita numărului de 1.000 de steaguri ce vor fi oferite. Îi invităm astfel pe târgumureşeni, duminică, 1 Decembrie 2019, de la ora 18, să vină cu steagul şi să sărbătorim împreună Ziua Naţională a României în centrul municipiului Târgu-Mureş. De asemenea, fiecare cetăţean care va intra în posesia Drapelului oferit de Primăria Târgu-Mureş, poate arbora steagul acasă, pentru a marca Ziua Naţională”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu-Mureş, Cosmin Blaga.
Potrivit acestuia, municipalitatea se va implica în organizarea Zilei Naţionale la Târgu-Mureş, în ciuda dificultăţilor materiale generate de amânarea aprobării rectificării bugetare de către majoritatea din Consiliul Local.
„În urmă cu 19 ani, în centrul municipiului Târgu-Mureş se organiza pentru prima oară, după Revoluţie, Ziua Naţională a României. Din păcate, unii, în acest an, şi-ar dori ca această manifestare să se sărbătorească pentru ultima dată sub această formă. De noi depinde dacă vom lăsa sau nu Tricolorul jos. Chiar dacă din raţiuni politice se doreşte blocarea oraşului, vă asigurăm că Primăria Târgu-Mureş va continua să dea respectul cuvenit atât Zilei Naţionale, cât şi cetăţenilor urbei. Aşadar, vă invităm să sărbătorim împreună Ziua Naţională a României în centrul municipiului Târgu-Mureş”, se arată în invitaţia adresată locuitorilor oraşului de către Primăria Târgu-Mureş.
Cosmin Blaga a precizat că, deşi rectificarea bugetară nu a fost aprobată, pe lângă ceremonialul şi parada militară, organizate împreună cu Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş şi cu Garnizoana Târgu-Mureş, mureşenii vor putea participa, în seara de 1 Decembrie, la un spectacol folcloric susţinut de Aurel Tămaş, precum şi de alţi rapsozi cunoscuţi.

Categorie: