Primarul PCM din Gheorgheni şi cinci consilieri locali m-au reclamat la CNCD pentru RASISM. Decizie surprinzătoare a CNCD

Decizie surprinzătoare a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în dosarul în care primarul PCM din Gheorgheni şi cinci consilieri locali m-au reclamat pentru rasism împotriva comunităţii maghiare din România. CNCD a respins sesizarea şi i-a obligat pe reclamanţi să publice decizia CNCD într-un ziar de circulaţie naţională.
După ce în luna februarie 2019 primarul Nagy Zoltan, membru al Partidului Civic Maghiar (PCM), alături de alţi aleşi locali din judeţul Harghita, a depus o plângere penală împotriva mea, edilul din Gheorgheni, alături de cinci consilieri locali, a formulat o sesizare împotriva mea la CNCD.
În cuprinsul sesizării, semnată de primarul Nagy Zoltan, consilierii locali Elekes Istvan, Vadasz Szatmari Istvan, Suciu Gabor, Simon Katalin, Antal Szabolcs şi Pal Levente, reclamanţii m-au acuzat de rasism şi propagandă naţionalist-şovină împotriva comunităţii maghiare din România.
Semnatarii sesizării au invocat un articol publicat de mine, pe blogul meu, în data de 10 septembrie 2018, intitulat „EXCLUSIV. HALUCINANT. În Gheorgheni flutură steagul localităţii adoptat în 1941 după Dictatul de la Viena”, în care semnalam public cum în România anului 2018 mai există încă simbolistică locală din vremea Ungariei lui Horthy Miklos.
Primarul Nagy Zoltan, un susţinător înfocat al separatismului pe criterii etnice al aşa-zisului ţinut secuiesc, s-a arătat deranjat de articolul meu şi m-a reclamat la CNCD în speranţa că instituţia controlată de UDMR-istul Csaba Asztalos Ferenc va emite o nouă decizie împotriva mea, scopul final fiind denigrarea şi reducerea mea la tăcere.
În mod surprinzător şi complet inexplicabil, CNCD a emis Hotărârea nr. 76/29.01.2020 prin care constată faptul că articolul incriminat semnat de mine se înscrie în limitele libertăţii de exprimare. Mai mult, CNCD nu doar constată ca aberantă sesizarea celor şase şi constată că nu mă fac vinovat de nicio acuzaţie, dar îi şi obligă pe reclamanţi să publice o copie a acestei hotărâri într-un ziar de circulaţie naţională.