Primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe, obligat de instanţă să respecte Stema României

EXCLUSIV

Tribunalul Covasna a admis astăzi, 19 iulie, acţiunea Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului municipiului Sfântu-Gheorghe şi l-a obligat pe liderul UDMR să respecte Stema României.
Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de preşedinte, s-a adresat instanţei de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe, extremistul Antal Arpad (foto), lider al organizaţiei UDMR Sfântu-Gheorghe, să respecte Stema României. Deşi pare greu de crezut, primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe refuză să amplaseze Stema României la intrarea în sediul Primăriei Sfântu-Gheorghe, aşa cum prevede art. 2 alin. 3 din H.G. nr. 1157/2001.
Instanţa de judecată s-a pronunţat astăzi şi a dat dreptate reclamantei. Potrivit sentinţei pronunţată astăzi de Tribunalul Covasna, Antal este obligat să „amplaseze stema României deasupra intrării principale în sediul Primăriei municipiului Sfântu-Gheorghe” şi să plătească cheltuieli de judecată.
Antal refuza să amplaseze şi tăbliţele cu denumirea instituţiei la intrarea în Primăria Sfântu-Gheorghe, însă după ce a fost acţionat în judecată în prezentul dosar a amplasat tăbliţele în mod legal, motiv pentru care instanţa a respins acest capăt de cerere ca rămas fără obiect.
Soluţia pe scurt a Tribunalului Covasna: „Admite în parte cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), împotriva pârâtului primarul municipiului Sfântu-Gheorghe, anume doar cu privire la amplasarea stemei României. Respinge ca rămasă fără obiect cererea formulată de reclamantă în contradictoriu cu pârâtul, referitoare la amplasarea tăbliţelor cu denumirea instituţiei, în mod legal, cea în limba oficială de stat deasupra celei în limba minorităţii, la intrarea în sediul Primăriei Sfântu-Gheorghe. Obligă pârâtul să amplaseze stema României deasupra intrării principale în sediul Primăriei municipiului Sfântu-Gheorghe. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”.
Primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, este cunoscut opiniei publice pentru dispreţul pe care îl manifestă public faţă de simbolurile naţionale ale României şi faţă de limba oficială de stat. Antal a mai fost obligat în trecut de instanţele de judecată să manifeste respect faţă de limba oficială de stat.
(Articol, de Dan Tanasă, din data de 19 iulie 2018. Foto: mediafax.ro)

Categorie: