Primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe, obligat din nou din instanţă să respecte limba oficială de stat

EXCLUSIV. RECIDIVIST

Tribunalul Covasna a admis astăzi, 19 iulie, acţiunea Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva primarului municipiului Sfântu-Gheorghe şi l-a obligat pe liderul UDMR să respecte caracterul de limbă oficială de stat a limbii române.
Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de subsemnatul în calitate de preşedinte, s-a adresat instanţei de judecată pentru a-l obliga pe primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe, extremistul Antal Arpad, lider al organizaţiei UDMR Sfântu-Gheorghe, să respecte limba oficială de stat în România în cazul unui panou informativ amplasat în Parcul central din oraş. Panoul în cauză era inscripţionat ilegal, mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară.
Instanţa de judecată s-a pronunţat astăzi şi a dat dreptate reclamantei. Potrivit sentinţei pronunţată astăzi de Tribunalul Covasna, Antal este obligat să „înlocuiască panoul amplasat la intrarea în Parcul Elisabeta din municipiul Sfântu-Gheorghe, inscripţionat în limbile maghiară, română şi engleză, cu un alt panou inscripţionat cu precădere în limba oficială de stat, limba română”.
Soluţia pe scurt a Tribunalului Covasna: „Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), împotriva pârâtului primarul municipiului Sfântu-Gheorghe. Obligă pârâtul să înlocuiască panoul amplasat la intrarea în Parcul Elisabeta din municipiul Sfântu-Gheorghe, inscripţionat în limbile maghiară, română şi engleză, cu un alt panou inscripţionat cu precădere în limba oficială de stat, limba română, inscripţia în limba maghiară şi engleză urmând să fie afişate sub cea în limba română. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”.
Primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, este cunoscut opiniei publice pentru dispreţul pe care îl manifestă public faţă de simbolurile naţionale ale României şi faţă de limba oficială de stat. Antal a mai fost obligat în trecut de instanţele de judecată să manifeste respect faţă de limba oficială de stat.
(Articol, de Dan Tanasă, din data de 19 iulie 2018)

Categorie: