Protestele românilor - între adevăr, manipulare şi dezmembrarea României

Toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Ele sunt înzestrate cu raţiune, inteligenţă şi constanţă şi trebuie să se comporte unele faţă de altele în spiritul fraternităţii. În ciuda acestui ideal nobil, uman, în România reacţia societăţii la agresiunea statului de drept împinge mulţi cetăţeni cinstiţi ai acestei Ţări la proteste şi revoltă şi chiar la agresiune. După câştigarea alegerilor, PSD-ul, singurul partid care şi-a bazat campania electorală pe un program progresist cu accent pe Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, pe prosperitatea cetăţenilor români, votat de peste 3,5 milioane de români, a pornit la un nou început. Şi începutul a fost bun. Au intrat în parlament oameni noi şi valoroşi din toate partidele, cum este şi tânărul senator de Alba Daniel Breaz. Între timp, au crescut salariile medicilor şi asistentelor medicale substanţial, au mărit pensiile, au crescut salariile în administraţia publică, au crescut salariile profesorilor şi a cadrelor din învăţământ, au abrogat 101 taxe şi impozite şi au făcut multe lucruri care nu s-au mai făcut de multă vreme. Totul mergea bine, viitorul Ţării era asigurat, dar iată că într-un moment total nepotrivit, fără explicaţii ample sau consultarea populaţiei, PSD-ul s-a grăbit să acorde prioritate amnistiei, iar cu ordonanţa de urgenţă emisă în seara zilei de 1 februarie 2017 şi-a anulat singurul avantaj asupra percepţiei populaţiei. Desigur că ei erau ameninţaţi de CEDO cu amenzi de peste 1 milion de euro pe care tot populaţia trebuia să le plătească, dar eu zic că Guvernul totuşi s-a grăbit să adopte ordonanţa. Preşedintele Liviu Dragnea s-a grăbit şi nu a înţeles că pentru a face un lucru măreţ, să reziste în timp, ai nevoie de un sacrificiu. Aşa cum Mântuitorul nostru Iisus Hristos s-a sacrificat pe cruce pentru mântuirea noastră, a oamenilor, aşa cum Meşterul Manole şi-a sacrificat soţia zidită în pereţii unei mănăstiri, aşa şi domnul Dragnea trebuia să ştie că pentru orice început ai nevoie de un sacrificiu şi el ar trebui să îl accepte chiar cu preţul pierderii libertăţii. Ar fi trebuit „să bea paharul amar al dezamăgirii” pentru a salva programul de guvernare care este unul extraordinar, iar urmările lui se văd deja în buzunarele românilor.
Această mare greşeală a fost preluată de urgenţă de preşedintele Klaus Iohannis, veşnicul adversar al Liviu Dragnea, de colonizatorii neo-liberalismului şi aplaudacii lor şi, cum era de aşteptat, o transformă - încet, încet - într-o gravă lovitură adusă democraţiei şi statului de drept împărţind românii în două: „românii lui” Klaus (cei care ies în stradă) şi ceilalţi români (care au votat PSD-ul sau stau comozi la televizor, pe fotolii). Este un gest inadmisibil să împarţi românii în două când tu eşti preşedintele tuturor românilor. Este de fapt o manipulare, o bătălie politică menită să împartă Ţara şi românii în două tabere. Foarte mulţi părinţi iresponsabili au venit la miting cu copii mici sau bebeluşi, fiind expuşi la riscul de a fi răniţi. Stimaţi părinţi, lăsaţi copiii acasă, nu cred că este nevoie să ne reîntoarcem în Evul Mediu la Cruciada Copiilor. Din păcate, trebuie să ştiţi, stimaţi manifestaţi cinstiţi, că printre dumneavoastră s-au strecurat indivizi injectaţi cu ură, bine plătiţi, care se dedau la acte de violenţă. Anunţaţi organele de ordine şi eliminaţi-i din grupul dumneavoastră! Această divizare a societăţii româneşti este confirmată şi de şeful SRI, Eduard Hellvig. Mai mult, scenariul specialiştilor de la SIE este mult mai grav, denunţând o trădare a României şi o reîmpărţire a ei pusă la cale de ţarul Putin în întâlnirea cu primul ministru al Ungariei, Orban Viktor, cu acordul tacit al Angelei Merkel şi al americanilor. În fond, stimaţi români, forţe oculte vor să menţină România cât mai jos posibil, să facă din România un soi de colonie unde noi, românii, să muncim pe bani puţini şi să cumpărăm mult de la supermarket-urile străine şi unde multinaţionalele să aibă profit maxim.
Dar iată că Guvernul Grindeanu face un gest de împăcare cu societatea civilă şi abrogă ordonanţa de urgenţă făcând un pas înapoi înţelept, care este aprobat de preşedintele Klaus Iohannis. Însă, se pare că manifestanţii din faţa Palatului Victoria nu se opresc aici şi cer mai mult, demisia Guvernului Grindeanu, demonstrându-ne încă odată, dacă mai era nevoie, faptul că apare veşnica manipulare. Apare şi o mulţime de manifestanţi anti-Iohannis la Palatul Cotroceni, îngreunând şi mai mult ecuaţia politică. Toţi cetăţenii României trebuie să înţeleagă că într-o democraţie consolidată de 27 de ani, un guvern ales democratic de peste 3,5 milioane de români „nu cade” decât în trei cazuri: dacă primul ministru îşi dă spontan demisia, ceea ce Grindeanu spune că nu, dacă avem o moţiune de cenzură ce trece prin Parlament (ceea ce nu e cazul pentru că majoritatea este formată din PSD-ALDE) sau în cazul unei lovituri de stat.
Stimaţi cetăţeni, nici un politician din această Ţară, nici Dragnea, nici Grindeanu, nici Iohannis, nu sunt mai importanţi decât stabilitatea României. Doamne, dă-i românului mintea din urmă!

Categorie: