Români, înfruntaţi-vă frica!

Trăim vremuri grele, iar când citim ziarele sau deschidem seara televizoarele, avem senzaţia că suntem copleşiţi de evenimente catastrofale, că haosul şi neantul ne înconjoară şi parcă nu mai avem nicio scăpare. Nu s-a terminat bine groaznicul eveniment de la Colectiv, cu zeci de morţi, şi iată că în Argeş, o endemie locală, cu etiologie necunoscută omoară bebeluşii noştri, fiindcă bebeluşii care sunt bolnavi sau au murit sunt ai naţiunii. În tot acest timp - ce observăm?; că Ministerul Sănătăţii nu are nici acum niciun răspuns ferm şi nici măcar compasiune pentru ei şi familiile lor. Se presupune o infecţie cu Escherichia Coli, o tulpină foarte agresivă, se dă vina apoi pe portocale, pe vaccinuri, dar nimic nu este sigur. Mai avem, în paralel, şi alte evenimente. Aş aminti, aici, doar - dacă se poate spune aşa - ieşirea în stradă a minerilor din Târgu-Jiu, indignaţi de schimbarea sediului Complexului Energetic Oltenia, mutat din oraşul lor la Bucureşti; votul din Parlament care-l susţine pe simpaticul Mădălin Voicu; încercarea de închidere a celor cinci posturi de televiziune ale Trustului Intact. Iată, deci, câteva veşti care parcă ne imploră să le ascultăm, dar care, mai ales, ne obligă să descifrăm mesajul ascuns pe care îl transmit. Ne uităm pe sticla televizorului parcă hipnotizaţi, semianesteziaţi şi îmbibaţi de frică; şi ne întrebăm cu groază ce urmează.
Suntem la 26 de ani de la Revoluţia din 1989, iar noţiunile echitate, transparenţă, încredere, cooperare şi prosperitate pentru fiecare român sunt o Fata Morgana a deşertului, pe care o poţi vedea, dar nu o poţi atinge. Dacă vrem să ne învingem frica, dacă vrem să schimbăm soarta acestei Ţări, trebuie să-i convingem pe cei care conduc România şi pe cei de la Bruxelles că suntem o naţiune puternică, pe care ei, politicienii, sunt puşi acolo ca să o slujească. Pentru că ei, stimaţii politicieni, trebuie să servească interesele celor mulţi, ale poporului, şi nu ale marilor corporaţii care ne-au luat toată energia Ţării (gazul, curentul, petrolul, bogăţiile solului şi subsolului). Numai noi toţi, tu şi cu mine, stimate cetăţean, putem salva copiii români care se vor naşte, în viitorul apropiat sau îndepărtat, de boli, de foame şi de sărăcie. Vedem că bolile ne omoară copiii, dar conform unei statistici ONU din acest an, din patru copii români care se vor naşte, trei vor fi săraci sau la limita sărăciei şi doar unul cu un venit mediu, deci normal. Noi, toţi cetăţenii României, nu putem sta imobilizaţi sau letargici să vedem cum corporaţiile străine ne jefuiesc Ţara, cum se lărgeşte prăpastia dintre bogaţi şi săraci, cum sunt cumpăraţi oameni de ştiinţă care să ne demonstreze că aceste multinaţionale nici măcar nu poluează, în timp ce beneficiile de miliarde de dolari părăsesc România fără să aducă mai bine Poporului Român. Trebuie să convingem firmele corporatiste să se achite onest de toate obligaţiile ce le revin faţă de comunitatea unde ele acţionează, pentru a-i feri pe români de recesiune, inflaţie, şomaj şi sărăcie - acestea, câteva enumerate aici, fiind doar vârful aisbergului ce ne distruge Ţara. Ceea ce nu se vede este faptul că România este înglodată în datorii pe care nu vom fi niciodată în stare să le plătim, nici măcar copiii sau nepoţii noştri. Trebuie să nu ne fie frică să arătăm că ni se fură pădurile noastre, ori să arătăm că la noi în Ţară, da, cresc costurile poluante, dar sunt plătite tot de noi, cetăţenii României, nu de corporaţiile din domeniu. Cu toate că suntem un depozit al gunoaielor Europei, preţul pe gunoi menajer a crescut foarte mult. Să nu ne fie frică să protestăm împotriva impozitelor tot mai mari, condiţiilor de muncă tot mai proaste şi salarizării la fel de proaste; să nu ne fie frică să protestăm împotriva lipsei medicamentelor care nu se mai aduc în România; să nu ne fie frică să protestăm împotriva preţurilor tot mai mari la gaze, la electricitate şi chiar împotriva corporatizării în toate domeniile, inclusiv al industriei farmaceutice. Este datoria noastră, a tuturor românilor, să le cerem firmelor străine care ne-au cumpărat Ţara să devină şi ele nişte buni cetăţeni ai României, să înceteze să mai fie nişte „animale de pradă” a bogăţiilor României şi a muncii cinstite a cetăţeanului român.
Noi, tu şi cu mine, stimate cetăţean român, putem face aceste lucruri pentru familiile noastre, pentru copiii şi nepoţii noştri. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Categorie: