România este Grădina Maicii Domnului!

În timpul vizitei în România, în perioada 31 mai - 2 iunie 2019, în cuvântarea ţinută la Iaşi în după-masa zilei de 1 iunie a.c., Papa Francisc a spus că „Eminescu era un grande!”. Această concluzie a Papei Francisc a scăpat şi nu a fost titrată de studiourile de televiziune. Suveranul Pontif a confirmat un Adevăr referitor la Genialul Mihai Eminescu, în anul în care se împlinesc 130 de ani de la asasinarea sa de către cei din neamul de ucigaşi pe care L-a numit astfel Domnul nostru Iisus Hristos.
Cu 20 de ani în urmă, primul Papă care a vizitat o ţară ortodoxă a fost Papa Ioan Paul al II-lea. Acest Papă a fost un apostol al Adevărului şi al libertăţii. Se ştie că, în ziua de 7 mai 1999, la sosirea pe Aeroportul Otopeni, Papa Ioan Paul al II-lea a declarat că România este „Grădina Maicii Domnului”. În ziua de 12 mai 1999, în Piaţa Sfântului Petru de la Vatican, Papa Ioan Paul al II-lea a spus, din nou, că „România este Grădina Maicii Domnului”. Apoi, a recitat în Limba Română, poezia „Rugăciune” de Mihai Eminescu.
Pe parcursul recentei vizite în România, Papa Francisc a repetat că „România este Grădina Maicii Domnului”. Acest Adevăr susţinut şi de Papii de la Roma ar trebui să fie înscris în: Constituţia României, la Articolul 1; cărţile de Limba Română, Istorie şi Geografie; în legislaţia în domeniul turismului. De asemenea, este necesar ca sloganul sau brandul de ţară să fie: „România este Grădina Maicii Domnului”. Guvernul României are şansa şi poate adopta rapid, printr-o Ordonanţă de Urgenţă, acest brand de ţară, care nu poate fi comparat cu frunzuliţa unei doamne.
După vizita Papei Francisc în România, românii din Ţara-Mamă şi românii alungaţi pretutindeni au apreciat, cel puţin, următoarele Adevăruri: buna organizare din partea autorităţilor Statului Român, a Bisericii Ortodoxe Române, Bisericii Greco-Catolice, Bisericii Catolice din România; instituţiile de forţă ale Statului Român şi-au făcut datoria şi au dejucat planurile Ungariei, UDMR şi Bisericilor Catolice Maghiare pentru vizita Suveranului Pontif la Şumuleu-Ciuc, chiar dacă la Jandarmerie şi Poliţie există un minus de 40.000 de cadre. Papa Francisc a fost ajutat să înţeleagă capcana pe care i-au pregătit-o autorităţile de la Budapesta, la Şumuleu-Ciuc, în legătură cu beatificarea antiromânului episcop Marton Aron şi citirea de către premierul Ungariei a Declaraţiei de autonomie a Ardealului şi alipirea acestuia la Ungaria. Încă nu sunt cunoscute personalităţile din conducerea Bisericii Ortodoxe Române şi a Guvernului României care l-au convins, în ultimul moment, pe Papa Francisc ca să renunţe la programul pregătit de Ungaria şi UDMR pentru vizita sa la Şumuleu-Ciuc.
Planurile autorităţilor de la Budapesta pentru vizita Papei Francisc la Şumuleu-Ciuc, în ziua de 1 iunie a.c., despre care am scris în cartea „S.O.S. Ardealul Românesc”, au eşuat aproape în totalitate, respectiv:
- Suveranul Pontif a fost întâmpinat de premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă, şi mai mulţi miniştri. Preşedintele Ungariei, Janos Ader, a fost prezent cu soţia sa, dar ca pelerini. Preşedintele României şi soţia sa (membră a Ordinului iezuiţilor) a refuzat să-l însoţească pe Papa Francisc la Şumuleu-Ciuc într-o zi de Sabat.
Preşedntele Iohannis nu a folosit ziua liberă şi nu s-a dus în zonele cu mari inundaţii. Românii au remarcat că preşedintele Iohannis a refuzat să facă vizite în localităţile unde au avut loc inundaţii în anii trecuţi şi în acest an.
Premierul Ungariei, Orban Viktor, s-a supărat pentru că i s-a interzis să citească Declaraţia referitoare la alipirea Ardealului la Ungaria şi i-a abandonat pe catolicii maghiari adunaţi la Miercurea-Ciuc. A preferat să vadă la Madrid finala Ligii Campionilor la fotbal. Unul dintre vice-premierii Ungariei a mai rămas câteva zile în Ardeal şi împreună cu autorităţile locale UDMR din judeţul Harghita au pus la cale închiderea cimitirului din Valea Uzului pentru ca românii să nu poată depune flori de Ziua Eroilor, în 6 iunie a.c., la monumentul şi crucile eroilor căzuţi pentru eliberarea Sfântului Pământ Românesc de sub ocupaţia Ungariei.
- Cuvântarea Papei Francisc a fost tradusă în Limba Română şi, apoi, în limba maghiară.
- Papa Francisc a acceptat solicitarea autorităţilor Statului Român şi a refuzat să îmbrace veşmintele (pregătite de conducătorii Ungariei) care aveau înscrise în limba maghiară mesajul: „Să mergem împreună” şi Ferenc Papa. Autorităţile de la Budapesta nu s-au putut abţine şi i-au maghiarizat numele Papei Francisc. În aceste zile, parlamentarii UDMR solicită să fie anchetat şi pedepsit generalul Lucian Pahonţu, şeful Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), care nu a permis să apară pe veşmintele Papei Francisc texte în limba maghiară.
- În urma controalelor corporale făcute de jandarmii şi poliţiştii români, pelerinii catolici maghiari au reuşit să treacă şi să fluture doar două drapele ale Ungariei şi o cârpă secuiască.
- Primarul UDMR din Miercurea-Ciuc a refuzat să poarte eşarfa cu Tricolorul Românesc. La Iaşi şi la Blaj primarii au purtat cu mândrie eşarfa tricoloră, iar pelerinii au fluturat Tricolorul Românesc, în mii de exemplare.
- Spre sfârşitul Liturghiei de la Şumuleu-Ciuc, când corul a început să cânte imnul Ungariei, Papa Francisc s-a ridicat de pe scaunul său şi a plecat, iar coriştii au amuţit.
Provocările şi acţiunile Ungariei şi UDMR împotriva Poporului Român şi a integrităţii teritoriale a României vor continua şi se vor intensifica, mai ales până la centenarul Tratatului de la Trianon, din 4 iunie 1920.

Categorie: