ROMÂNIA, INSULTATĂ DE IREDENTIŞTII UNGURI LA EA ACASĂ!!!

Scrisoare a „Condeiului ardelean” către prefectul Marius Popica, garantul legalităţii în judeţul Covasna

Către,

Instituţia Prefectului - Judeţul Covasna,
În atenţia Domnului Prefect Marius Popica

Stimate Domnule Prefect,

Prin prezenta dorim să vă aducem la cunoştinţă mai multe fapte reprobabile, ba chiar de-a dreptul scandaloase, insultătoare la adresa Statului Naţional Unitar Român petrecute, zilele trecute, pe teritoriul administrativ al judeţului Covasna cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României.
Astfel, în data de 29 noiembrie 2014, având autorizaţie din partea Primăriei Municipiului Sfântu-Gheorghe, un grup de cetăţeni români de etnie ungurească, circa 400 la număr, au manifestat în faţa Instituţiei Prefectului - Judeţul Covasna având asupra lor zeci de aşa-zise „steaguri secuieşti”, fiind vorba în fapt despre o textilă ilegală pe teritoriul naţional al României pe care nimeni, niciodată, nicăieri nu a aprobat-o într-un cadrul legal şi oficial. Totodată, în timpul manifestaţiei, s-a dat citire unui document elaborat de cei responsabili cu organizarea, adică de Partidul Civic Maghiar, al cărui preşedinte în judeţul Covasna este numitul Kulcsar Terza, document prin care se solicită explicit, din nou, autorităţilor centrale ale Statului Român şi conducerii Uniunii Europene acordarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice unei minorităţi ungureşti insignifiante, de circa 600 de mii de persoane, scandându-se în repetate rânduri „AUTONOMIA, AUTONOMIA!”, motivul invocat fiind acela că deşi România a promis, la 1 Decembrie 1918, la Alba-Iulia, autodeterminare tuturor minorităţilor etnice, nu le-a acordat acest privilegiu.
În data de 1 Decembrie 2014, centrul municipiului Târgu-Secuiesc a fost pavoazat în semn de doliu cu steaguri negre având în vârful lăncii bentiţe tricolore roş-alb-verzi semnificând steagul statului vecin Ungaria. Aşa se face că toţi manifestanţii la marşul parcurs de sărbătoarea naţională a României au fost insultaţi în faţă la vederea steagurilor de doliu afişate de extremiştii unguri, la fel ca şi o Ţară întreagă care a văzut la televizor, pe perioada întregii zile, ştirile referitoare la gestul sfidător şi batjocoritor la adresa românilor şi a Statului Român.
De asemenea, menţionăm faptul că tot în ziua de 1 Decembrie 2014 şi tot în municipiul Târgu-Secuiesc, în faţa vechii cazărmi din urbe, după-amiaza, după încheierea manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României, un grup de circa 30 de persoane au manifestat, tot având asupra lor aşa-zise „steaguri secuieşti” şi ale Ungariei şi tot scandând împotriva Statului Naţional Unitar Român.
Stimate Domnule Prefect, toate faptele asupra cărora v-am atras atenţia în rândurile de mai sus nu sunt altceva decât provocări neruşinate la adresa românilor şi a României, venite din partea unor huligani (HULIGÁN ~i m. Persoană care încalcă în mod grosolan normele de conduită în societate. /<rus. Huligan Sursa: NODEX (2002)) ce luptă vajnic pentru sfârtecarea teritorială a statului România. Din acest motiv, vă solicităm să nu cădeţi, la rându-vă, în capcana, deja celebră, cu existenţa ungurilor moderaţi şi a ungurilor radicali, deoarece, exceptându-i pe maghiarii normali, zdraveni la minte şi loiali acestei Ţări (care există şi ei), toţi ăştilalţi, indiferent că se intitulează moderaţi sau radicali, odată ce sunt UDMR-işti, PCM-işti, PPMT-işti, CNMT-işti, CNS-işti, HVIM-işti sunt toţi ramuri ale aceluiaşi trunchi numit Budapesta, sau iredentismul unguresc, cum doriţi să-i spuneţi. Prin urmare, vă solicităm, Domnule Prefect Marius Popica, să îi identificaţi pe toţi cei care sunt responsabili sau au comis faptele insultătoare de mai sus şi să îi sancţionaţi în consecinţă, dumneavoastră sau prin intermediul instanţei de judecată, pentru ca să nu mai îndrăznească pe viitor să umilească Ţara aceasta Sfântă - lăsată Poporului Român de strămoşii noştri daci, Ţară căreia Papa Ioan Paul al II-lea i-a sărutat pământul şi despre care a spus că este Grădină a Maicii Domnului nostru Iisus Hristos. România este stat membru NATO şi UE şi este Ţara care a acordat cele mai multe drepturi minorităţilor naţionale, ba de curând şi-a şi votat ca numărul 1 în stat un minoritar, pe preşedintele Klaus Iohannis, aşa încât aveţi absolut toate argumentele necesare pentru a lua măsurile legale ce se impun împotriva separatiştilor unguri la care am făcut referire.
Fie ca Bunul Dumnezeu să vă întărească în misiunea ce vă revine şi să vă lumineze, astfel încât atunci când va fi să ieşiţi din scenă, să o puteţi face cu conştiinţa împăcată, cu demnitate şi cu chipul sus către români şi România.
Aşa să vă ajute Dumnezeu!

Director fondator, Data:
Doru Decebal Feldiorean 08.12.2014

Categorie: