Sentinţă DEFINITIVĂ: Fostul primar UDMR din Siculeni a discriminat români pe criterii etnice

EXCLUSIV Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis luni, 7 mai a.c., recursul subsemnatului împotriva sentinţei Curţii de Apel Târgu-Mureş prin care a fost anulată o decizie a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care l-a amendat pe fostul primar UDMR din Siculeni (judeţul Harghita) pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor.
În luna martie 2015, CNCD l-a sancţionat cu amendă contravenţională pe primarul comunei Siculeni de la acea dată, UDMR-istul Szentes Csaba, pentru fapte de discriminare pe criterii etnice a românilor. Primarul UDMR din Siculeni edita din fonduri publice o publicaţie a Primăriei exclusiv în limba maghiară.
UDMR-istul Szentes Csaba a contestat hotărârea CNCD în faţa Curţii de Apel Târgu-Mureş, care în mod eronat i-a dat dreptate. Subsemnatul am formulat recurs şi am câştigat, definitiv.
Decizia ICCJ pe scurt: „Decizia nr. 1801/7 mai 2018 Admite recursul declarat de pârâtul Dan Tanasă împotriva Sentinţei nr. 102 din 26 octombrie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Târgu-Mureş - Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând, respinge contestaţia formulată de reclamantul SZENTES CSABA, PRIMARUL COMUNEI SICULENI, împotriva Hotărârii nr. 128/04.03.2015, emisă de pârâtul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 7 mai 2018”.
UDMR-istul Szentes Csaba este obligat acum să plătească amenda de 2.000 de lei pentru discriminarea pe criterii etnice a românilor.

Categorie: