Sentință DEFINITIVĂ: Primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe, obligat să plătească amenzile aplicate de prefect în martie 2018 pentru arborarea drapelului Ungariei

Tribunalul Covasna a admis marți, 5 noiembrie a.c., apelul Prefecturii Covasna în dosarul în care primarul UDMR din Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, a încercat să anuleze două procese verbale prin care a fost amendat de prefectul județului Covasna, în martie 2018, pentru arborarea în condiții nelegale a drapelului Ungariei.
Informația a fost confirmată de Tribunalul Covasna în urma unei solicitări pe care am adresat-o instituției în acest sens.
În martie 2018, Prefectura Covasna, reprezentată prin prefectul Sebastian Cucu, a aplicat primarului UDMR din Sfântu-Gheorghe două amenzi, de câte 5.000 de lei fiecare, pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei cu ocazia zilei de 15 martie, Ziua maghiarilor de pretutindeni.
Primarul Antal Arpad a contestat în instanță cele două procese-verbale, iar în luna februarie 2019 Judecătoria Sfântu-Gheorghe i-a dat câștig de cauză edilului.
Prefectul județului Covasna a formulat apel împotriva sentinței Judecătoriei Sfântu-Gheorghe, apel care s-a judecat la Tribunalul Covasna.
După constituirea unui complet de divergență, Tribunalul Covasna a admis marție, 5 noiembrie a.c., apelul prefectului Sebastian Cucu. Juriștii Prefecturii Covasna au reușit să convingă instanța de judecată că fapta comisă de primarul Antal Arpad este nelegală.
Sentința Tribunalului Covasna pe scurt: „Admite apelul declarat de apelanta Instituţia Prefectului Judeţului Covasna, cu sediul în Sfântu-Gheorghe, Piaţa Libertăţii, nr. 6, județul Covasna, în contradictoriu cu intimatul Primarul Municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad, cu sediul profesional în Sfântu-Gheorghe, str. 1 Decembrie 1918, nr. 2, județul Covasna, împotriva sentinţei civile nr. 422/22.02.2019 a Judecătoriei Sfântu-Gheorghe - pe care o schimbă în tot, în sensul că: Respinge ca neîntemeiata plângerea formulată de petentul Primarul Municipiului Sfântu-Gheorghe, Antal Arpad împotriva proceselor-verbale nr. 1/14.03.2018 şi 3/15.03.2018 încheiate de intimata Instituţia Prefectului Judeţului Covasna. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi- 05.11.2019”.
Primarul Antal Arpad este obligat acum, definitiv, să achite suma de 10.000 de lei amendă pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei în data de 15 martie 2018.
Antal Arpad a fost amendat și anul acesta cu suma de 10.000 de lei tot pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei pe 15 martie.
(Articol, de Dan Tanasă, din data de 7 noiembrie 2019. Foto: 15 martie 2018, Sfântu-Gheorghe, Mesagerul de Covasna)