ÎN SFÂRŞIT, ROMÂNII S-AU REVOLTAT!

S-a ajuns la limita răbdării!
S-a epuizat puterea toleranţei!
S-a întunecat sentimentul îngăduinţei!

Nu, n-am uitat că aici este pământul nostru românesc şi că ungurii nu au niciun drept să ne umilească, n-am uitat nimic din cazurile de batjocură care au avut efect jignitor asupra românilor. Nu putem să uităm, chiar dacă am vrea. Nu ne lasă să uităm trosnetele, la fiecare pas, ale oaselor celor ucişi cu bestialitate în anii nedreptăţii horthyisto-fasciste. Dar să ni se interzică celebrarea eroilor în cimitir, mai ales după gestul profanator banditesc săvârşit de aceste rămăşiţe ungureşti pe teritoriul nostru, este firesc să se ajungă la limita îngăduinţei, este firesc să ne revoltăn, este firesc să impunem legea omeniei pe acest meleag prea drag sufletului nostru, piatră de temelie pentru neamul nostru dacic.
Am trăit sentimentul dreptăţii lui Dumnezeu, ca o compensaţie pentru nesancţionarea tuturor obrăzniciilor contra manifestărilor de românism ale celor rămaşi în mijlocul haitei ungureşti din cele două judeţe, Harghita şi Covasna. Să ne amintim de eleva cu tricolor pe frunte dată afară din clasă, de tânărul cu trupul înfăşurat în tricolor şi agrest de unguri pe stradă, de cazul Cofariu, de interdicţia de a se rearbora de către veteranii români a Drapelului tricolor pe prima clădire eliberată în Primul Război Mondial din Ardealul de Nord, de batjocura la adresa Eroului Naţional, Avram Iancu… toate acte de ură şi dispreţ ce caracterizează existenţa maghiarimii.
Se anunţă că se vor lua măsuri şi vor fi sancţionaţi cei care au săvârşit acte de dezordine. Ar fi bine ca cei care au acoperit crucile eroilor cu saci negri de gunoi să fie îmbrăcaţi în acei saci şi legaţi cu cătuşe de gardul cimitirului, că deja sunt putrezi pe dinăuntru şi sunt morţi de vii. Pe românii dezlănţuiţi care au zdrobit porţile cimitirului să-i recompensăm cu laude publice, drept premiu pentru dârzenia cu care au acţionat contra actului mârşav de interdicţie din partea autorităţii ungureşti locale.
În sfârşit, s-a spus: Ajunge, până aici! Prin manifestarea lor, românii din Harghita şi Covasna, şi cei din Ţara toată care li s-au alăturat în acea Zi Sfântă a Eroilor, au demonstrat şi au comunicat că aici, în teritoriul celor două judeţe, ei sunt stăpânii, nu viniturile hunice, care nu s-au integrat nici în prezent în civilizaţia europeană. Este necesar ca autorităţile Statului Român să desfiinţeze gardurile din jurul cimitirului, mai ales că este unul internaţional sau, dacă gardurile sunt necesare, accesul în cimitir să fie liber, cu poarta deschisă permanent.
Românii au transmis Ţării că Transilvania are gardă trează, care veghează, care ocroteşte, care celebrează cu demnitate jertfa pentru libertatea gliei strămoşeşti.
Bravo, români, aţi dovedit că sunteţi acasă! Rămâneţi la post!

Categorie: