ŞOCANT! Direcţia de Sănătate Publică Covasna face propagandă pentru impunerea limbii maghiare ca şi limbă oficială de stat în judeţele din Ardeal!

Pagina oficială de internet a Direcţiei de Sănătate Publică Covasna, condusă de UDMR-istul Agoston Laszlo, găzduieşte un link către un portal care militează pentru oficializarea limbii maghiare ca şi limbă oficială în Ardeal.
Portalul este înregistrat în România, dar este găzduit în Ungaria. Portalul nyelvijogok. ro îi îndeamnă pe etnicii maghiari să forţeze impunerea limbii maghiare ca şi limbă oficială de stat în Ardeal prin refuzul de a se adresa în limba română instituţiilor statului român şi prin folosirea exclusiv a corespondenţei în limba maghiară atunci când au de-a face cu instituţii publice din România.
La fel ca şi în cazul discursurilor publice ale liderilor comunităţii maghiare din România, portalul cu pricina promovează o interpretare perversă a legislaţiei în vigoare. De la dreptul de a te adresa unei instituţii publice în limba maternă, propaganda naţionalist-şovină maghiară a ajuns la impunerea forţată a limbii maghiare ca şi limbă oficială de stat în judeţele din Ardeal cu populaţie majoritară maghiară.
Pagina oficială de internet a Direcţiei de Sănătate Publică Covasna găzduieşte, de asemenea, mai multe documente redactate exclusiv în limba maghiară. Mai mult, deşi este vorba de pagina de internet a unei instituţii din România, pagina Direcţiei de Sănătate Publică Covasna se deschide automat pe versiunea în limba maghiară la accesare, utilizatorii fiind obligaţi mai apoi să schimbe limba paginii în limba română. Şi pe Google pagina oficială de internet a DSP Covasna apare ca fiind în limba maghiară.

Categorie: