Stema Ungariei amplasată pe frontispiciul Liceului „Marton Aron” din Miercurea-Ciuc! Judeţele Covasna şi Harghita sunt bombardate de simbolistică maghiară, cu complicitatea celor doi prefecţi unguri!

Pe faţadă a fost amplasată şi o inscripţie exclusiv în limba maghiară
Liceul „Marton Aron” din Miercurea-Ciuc

După ce în luna septembrie 2011, autorităţile publice locale din municipiul Gheorgheni, al cărui primar este PCM-istul Mezei Janos, au amplasat stema Ungariei pe frontispiciul Liceului „Salamon Erno” din localitate, acum a venit rândul Primăriei Miercurea- Ciuc, condusă de UDMR-istul Raduly Robert, să amplaseze stema Ungariei pe frontispiciul Liceului „Marton Aron”.
Clădirea Liceului „Marton Aron” se afla în reparaţii încă din vara anului trecut, faţada clădirii fiind acoperită. De curând însă, aceasta a fost terminată. După renovare, faţada clădirii a fost „îmbogăţită” cu o stemă a Ungariei şi o inscripţie redactată exclusiv în limba maghiară, „Rom. Kath. Fogimnazium”. După cum ne-am obişnuit deja, la intrarea în clădire nu este amplasată stema României şi nu este arborat drapelul României, aşa cum prevede legea.
Surse din interiorul Liceului „Marton Aron” au confirmat faptul că stema Ungariei a fost amplasată pe faţada Liceului „Marton Aron” la presiunea primarului din Miercurea-Ciuc, UDMR-istul Raduly Robert. Potrivit acestora, Raduly a „poruncit” conducerii liceului să amplaseze stema Ungariei, de vreme ce renovarea clădirii se face cu bani de la Primărie.

Categorie: