Titlu: Nu este nevoie de drapele de 150 metri / Acţiune nonsens

Cotidianul „Szekely hirmondo”, nr. 12, 20.01.2015;

Este inutil să fie fluturate drapele uriaşe, pentru că în ziua de azi, drapelele naţionale nu mai au rolul de a arăta cine este stăpânul aici - afirmă Mădălin Guruianu. Liderul filialei PNL Sfântu-
Gheorghe susţine că este inutil ca unii să defileze în municipiul reşedinţă de judeţ cu un tricolor românesc de 150 de metri.
Consilierului local liberal nu îi plac nici drapele uriaşe româneşti, nici cele ungare.
- Drapelele au rolul lor, însă dacă le folosim pentru a le flutura în stradă, pentru a arăta cine este stăpânul aici, este de mult un lucru rău. Este o mare greşeală dacă organizatorii vor defila în 24 ianuarie cu drapele româneşti, după cum nu a fost corectă nici demonstraţia maghiară de forţă din decembrie, anul trecut. Cel mai bine ar fi să-i ignorăm, să se vadă că nu este un eveniment al cetăţenilor oraşului, ci al politicienilor maghiari şi români care se tem că în lipsa mesajelor naţionaliste îşi pierd pâinea de zi cu zi - a spus Guruianu.
După cum se ştie, acţiunea este organizată de un tânăr din Sfântu-Gheorghe, care în 15 martie anul trecut, s-a fotografiat înfăşurat într-un drapel românesc, iar din acest motiv a fost ameninţat pe o reţea de socializare de aşa-zişi extremişti maghiari. Potrivit presei de limbă română, elevul de doar 15 ani (!) s-a adresat de această dată primăriei cu o cerere pentru a i se permite defilarea cu drapel în ziua de 24 ianuarie.
Cei care l-au împins să facă acest lucru privesc toate acestea ca pe o replică la faptul că organizaţiile maghiare au utilizat în repetate rânduri, la manifestările lor din anii trecuţi, drapele ungare şi secuieşti de 150 metri.