UDMR PUNE CAPAC PROTESTELOR DIN COVASNA Prefectul de Covasna, Gyorgy Ervin: „Dacă mai iese lumea în stradă fără autorizaţie, intrăm în ei cu jandarmii”!

Prefectul judeţului Covasna a anunţat ieri (24 ianuarie 2012 - n.r.), într-o conferinţă de presă, că nu mai tolerează manifestaţiile publice antiprezidenţiale şi antiguvernamentale fără autorizaţie.
„Nu vreau să fiu înţeles greşit, nu voi împiedica oamenii să protesteze, dar trebuie să aibă autorizaţie. Legea zice că orice manifestaţie neautorizată este nelegală, prin urmare nu voi mai admite mitinguri neautorizate în spaţiile publice. (…) A manifesta este un drept într-o ţară democratică, dar trebuie să ai autorizaţie ca să protestezi. Sper să nu se mai întâmple, altfel va trebui să intervenim cu forţele noastre, cu jandarmii (…), ca să împrăştiem manifestanţii. Deci, dacă mitingul e autorizat e OK, dacă nu, atunci nu e OK”, a declarat Gyorgy Ervin (foto).
„Legea e clară şi nu vrem să creăm un precedent, să se spună că în unele cazuri am intervenit şi în altele nu. (…) Oamenii trebuie să înţeleagă că pot să protesteze, dar să ceară autorizaţie”, a declarat Ervin pentru Agerpres, preluat de cotidianul „Mesagerul de Covasna”.

Categorie: