Ziua Naţională a României îi jigneşte pe reprezentanţii UDMR


Stimată redacţie, Mă adresez din nou dumneavoastră, încurajată de faptul că în urmă cu câteva săptămâni aţi publicat scrisoarea pe care v-am trimis-o şi care exprima sentimentele mele la ceea ce se petrece în jurul nostru.
Am constatat, din nou, pentru a nu ştiu câta oară, că reprezentanţii UDMR nu respectă Statul Român ai căror cetăţeni sunt, de la care primesc salariu, bani, contracte şi alte avantaje. Sunt supărată deoarece precis câte un leu din impozitul meu, din bănuţul muncit cu greu, se duce în buzunarele demnitarilor UDMR, numai bine ca să văd că nu participă la manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României.

Îi strânge de gât eşarfa tricoloră a ţării în care trăiesc bine!! Îl jignesc pe preşedintele statului, şi prin aceasta pe noi toţi, prin neparticiparea la dineul organizat de acesta la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Naţionale. Totodată, pun în discuţie schimbarea Zilei Naţionale a ţării, precum europarlamentarul cetăţean român Laszlo Tokes.
Discuţiile pe această temă, la nivel naţional şi local, sunt ecoul curentului revizionist, revanşard, care poate aduce grave prejudicii Statului Naţional Unitar Român, prin amploarea pe care o poate lua în timp. „Nu ar fi posibil să despici butucul cu toporul, dacă acesta nu ar avea coadă”, ar spune tatăl meu.
Cred că instituţiile statului ar trebui să ia măsuri, iar Academia Română, istoricii, mass-media responsabilă, să dezbată cât se poate de serios subiectul şi noi toţi să luăm atitudine.
Până atunci, în preajma Crăciunului şi a sfârşitului de an, vă doresc dumneavoastră stimată redacţie, locuitorilor municipiului Sfântu-Gheorghe şi tuturor cetăţenilor României, sărbători fericite şi „La Mulţi Ani!”.

Cu stimă, Valerica Rizea
(Sfântu-Gheorghe)

Categorie: