Ziua Poliţiei în Covasna

Şi în acest an, la 25 martie sărbătorim Ziua Poliţiei Române. Pentru marcarea acestui eveniment, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna pregăteşte un program de activităţi care să includă, pe lângă poliţişti, şi reprezentanţii comunităţii locale.
Activităţile au debutat deja de pe 16 martie, cu o serie de concursuri sportive: campionat de minifotbal, concurs de popice, concurs de tenis de masă şi campionat de tir pentru poliţişti.
Luni, 22 martie, activităţile vor continua cu Cupa Poliţiei la Tir, dar şi cu un campionat de tir rezervat reprezentanţilor mass-media locală.
Miercuri, 24 martie, începând cu ora 11, va fi Ziua Porţilor Deschise la IPJ Covasna. În cadrul acestei acţiuni, sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi să vadă tehnica afl ată în dotarea poliţiei covăsnene. Vor fi expuse armele din dotarea poliţiştilor, mijloacele auto, instrumentele de lucru ale Serviciului de Criminalistică, aparatura de comunicaţii. Va fi prezentată o expoziţie de sisteme de supraveghere, poliţişti din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă vor prezenta un exerciţiu şi va avea loc o demonstraţie cu câini de serviciu. De asemenea, cei curioşi vor putea urmări o prezentare a noilor autospeciale dotate cu aparate radar performante.
Ca în fi ecare an, la invitaţia conducerii IPJ Covasna şi a şefului Poliţiei Municipiului Târgu-Secuiesc, şi de această dată, vor participa la festivităţile ocazionate de sărbătorirea Zilei Poliţiei Române în Covasna mai multe delegaţii străine: Poliţia Bekes (R. Ungară), Poliţia din Paks (R. Ungară) şi Poliţia din Galanta (R. Slovacia).
În data de 25 martie, festivităţile vor debuta la sediul IPJ Covasna, la ora 9, cu prezentarea mesajelor din partea conducerii MAI şi IGPR, şi vor continua cu ceremonia de avansare a poliţiştilor, respectiv cu decernarea titlului „poliţistul anului” şi acordarea de diplome pentru poliţişti, ofi cialităţi şi rezervişti. La ora 11, va avea loc primirea ofi cială a delegaţiilor străine de către conducerea inspectoratului. La ora 12, în curtea IPJ Covasna va avea loc un ceremonial festiv-religios, urmat de depuneri de coroane la Monumentul poliţiştilor trecuţi în nefi inţă şi de recepţia ofi cială oferită, cu această ocazie, de inspectorul-şef.
Activităţile dedicate Zilei Poliţiei Române în Covasna se vor termina, în data de 26 martie, cu Balul poliţiştilor.

Andrei Mihai Braşoveanu
(Sfântu-Gheorghe)

Categorie: