(AGERPRES)

500 de volume de istorie, cultură şi spiritualitate românescă pot fi accesate în Biblioteca digitală „Eurocarpatica”

Autor:

Un număr de 500 de volume de istorie, cultură şi spiritualitate românească au fost scanate şi introduse în Biblioteca digitală „Eurocarpatica” a Centrului Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan” din Sfântu-Gheorghe, județul Covasna, printr-un proiect cofinanţat de Secretariatul General al Guvernului, a anunţat, sâmbătă (26 iunie 2021 - n.n.), conducerea instituţiei.
Read more about 500 de volume de istorie, cultură şi spiritualitate românescă pot fi accesate în Biblioteca digitală „Eurocarpatica”

Categorie:

Potârnichea de stâncă, exponatul lunii iulie la Muzeul Naţional al Banatului

Autor:

Cei care trec pragul Muzeului Naţional al Banatului (MNB) în iulie pot viziona exponatul lunii, fiind vorba de un exemplar de potârniche de stâncă, capturat în anul 1903, în localitatea cărăşeană Pescari, de către ornitologul Dionisie Linţia.
Specia se găseşte mai ales în sudul Europei, între Italia, Elveţia, Austria, Serbia, Bulgaria şi Grecia şi a fost reintrodusă în Belgia, Liban şi Spania, dar nu există date care să confirme prezenţa păsării pe teritoriul României.
Read more about Potârnichea de stâncă, exponatul lunii iulie la Muzeul Naţional al Banatului

Categorie:

Consiliul Județean lansează un chestionar pentru a identifica locurile şi gospodăriile unde urşii au produs pagube

Autor:

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita a lansat un chestionar pentru a identifica locurile şi gospodăriile unde urşii au produs pagube, în contextul în care reprezentaţii organizaţiei de mediu Agent Green vor vizita judeţul şi se doreşte prezentarea realităţii de la faţa locului.
Read more about Consiliul Județean lansează un chestionar pentru a identifica locurile şi gospodăriile unde urşii au produs pagube

Categorie:

Ministrul Agriculturii spune că programul „Tomata” a avut „impact zero”, iar importurile au crescut

Autor:

Programul „Tomata” a avut „impact zero” în patru ani în care s-au cheltuit aproape 200 de milioane de euro, pentru că importurile de roşii au crescut în toată această perioadă, iar programul a fost fraudat „în foarte multe locuri”, susţine ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.
Read more about Ministrul Agriculturii spune că programul „Tomata” a avut „impact zero”, iar importurile au crescut

Categorie:

Podul Minciunilor din Blaj, reabilitat şi modernizat; va avea cinci benzi şi două trotuare acoperite

Autor:

Podul Minciunilor din Blaj, un obiectiv construit în urmă cu peste 50 de ani şi despre care autorităţile locale susţin că, în urma modernizării, va fi una dintre cele mai spectaculoase construcţii din România, va fi reabilitat de către o firmă din localitatea Şelimbăr, judeţul Sibiu, printr-o investiţie de peste 1,7 milioane de lei.
Read more about Podul Minciunilor din Blaj, reabilitat şi modernizat; va avea cinci benzi şi două trotuare acoperite

Categorie:

Mureş - Cartea „Vă pup, ciocoflenderilor”, dedicată de scriitorul Nicolae Băciuţ actorului Florin Piersic, de ziua lui

Autor:

„Acest volum e reacţia firească pe care putea să o aibă un admirator al lui Florin Piersic, atunci când are posibilitate să realizeze o astfel de carte. (…) Îl cunosc pe Florin Piersic din 1971, apoi întâlnirile noastre s-au înmulţit, au fost perioade în care ne-am văzut de mai multe ori într-un an, în diverse împrejurări literar-artistice, iar spre sfârşitul anului 2020, Florin Piersic, într-o emisiune TV, a avut gentileţea de a mă evoca şi de a recita unul din poemele mele care i-au plăcut foarte mult la o întâlnire pe care a avut-o la Blaj. Read more about Mureş - Cartea „Vă pup, ciocoflenderilor”, dedicată de scriitorul Nicolae Băciuţ actorului Florin Piersic, de ziua lui

Harghita - Alianţa Maghiară din Transilvania anunţă că va arbora 100 de steaguri secuieşti în locul fiecăruia îndepărtat prin sentinţă judecătorească

Autor:

Alianţa Maghiară din Transilvania (AMT) a lansat, miercuri (27 ianuarie 2021 - n.n.), o iniţiativă care vizează arborarea a 100 de steaguri secuieşti în locul fiecărui astfel de steag îndepărtat prin sentinţă judecătorească, se arată într-un comunicat de presă.
Read more about Harghita - Alianţa Maghiară din Transilvania anunţă că va arbora 100 de steaguri secuieşti în locul fiecăruia îndepărtat prin sentinţă judecătorească

Mureş - Dan Tanasă (AUR): „Proiectul de buget nu este făcut pentru români; nu conţine nicio veste bună”

Autor:

Deputatul Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) Mureş, Dan Tanasă (foto), a afirmat vineri (29 ianuarie 2021 - n.n.), într-o conferinţă de presă, că proiectul de buget pentru acest an este unul al „sărăcirii” şi că nu este făcut pentru români, fiindcă pentru aceştia nu conţine nicio veste bună, ci doar reduceri.
Read more about Mureş - Dan Tanasă (AUR): „Proiectul de buget nu este făcut pentru români; nu conţine nicio veste bună”

Sălaj - UDMR obţine postul de prefect

Autor:

UDMR a obţinut postul de prefect în judeţul Sălaj în urma negocierilor care au avut loc luni seara (1 februarie 2021 - n.n.) în cadrul coaliţiei de guvernare, potrivit liderului judeţean al formaţiunii politice, Seres Denes.
„UDMR a mai avut postul de prefect în Sălaj, iar persoana care a ocupat acest post s-a achitat cu brio de sarcinile care i-au revenit. La negocierile din coaliţie am solicitat şi s-a acceptat ca postul de prefect din Sălaj să revină UDMR”, a declarat, marţi (2 februarie 2021- n.n.), Seres Denes.
Read more about Sălaj - UDMR obţine postul de prefect

Vincze Lorant (FUEN): „Decizia CE privind propunerile Minority SafePack, o palmă pe obrazul minorităţilor etnice şi lingvistice”

Autor:

Preşedintele Uniunii Federale a Naţionalităţilor Europene (FUEN), europarlamentarul Vincze Lorant, a declarat, luni (18 ianuarie 2021 - n.n.), că respingerea de către Comisia Europeană a celor nouă propuneri formulate în cadrul iniţiativei cetăţeneşti europene Minority SafePack, pe considerentul că politicile respective aparţin statelor membre, este de neacceptat şi este „o palmă pe obrazul” minorităţilor etnice şi lingvistice din Uniunea Europeană (UE).
Read more about Vincze Lorant (FUEN): „Decizia CE privind propunerile Minority SafePack, o palmă pe obrazul minorităţilor etnice şi lingvistice”

Pagini

Subscribe to (AGERPRES)