Demeter J. Ildiko

Dispută în consiliul din Sfântu-Gheorghe / Rodica Pârvan are suspiciuni

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.604, 23.09.2015

În cadrul şedinţei de ieri a consiliului din Sfântu-Gheorghe s-a creat o dispută neaşteptată pe o temă care altă dată era votată fără nicio problemă în consiliu. Consilierul PSD, Rodica Pârvan, a refuzat să voteze cu ocazia numirii persoanelor în consiliile de conducere ale şcolilor, încercând astfel să împiedice adoptarea hotărârii. Modificări în privinţa membrilor consiliilor de conducere ar fi trebuit întreprinse în cazul a trei instituţii de învăţământ: în cazul Liceului Puskas Tivadar poate exista un număr mai mic de persoane (a fost restrânsă însărcinarea udemeristului Incze Sandor). Read more about Dispută în consiliul din Sfântu-Gheorghe / Rodica Pârvan are suspiciuni

Scandalul produsului secuiesc

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.428, 24.02.2015

Se amplifică scandalul în jurul oficiului pentru protecţia consumatorului din Sfântu-Gheorghe. Mulţi au fost indignaţi după ce a reieşit că directorul instituţiei judeţene - care teoretic există pentru cumpărătorii din Trei Scaune - reclamă produsele cu inscripţia Gusturi secuieşti. Ieri, camera judeţeană de comerţ a adoptat o poziţie în caz, iar cei de la protecţia consumatorului au declarat că textul publicitar poate rămâne.
Read more about Scandalul produsului secuiesc

Denumirea străzii 1 decembrie este obligatorie / Sfântu-Gheorghe nu renunţă la denumirea Petofi

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.323, 16.10.2014

În mod obligatoriu, în fiecare oraş, o arteră principală trebuie să poarte denumirea de 1 Decembrie, iar autoguvernările locale vor fi obligate să organizeze manifestări cu această ocazie. Legea a fost promulgată marţi de preşedintele statului Traian Băsescu. Primarul Antal Arpad a recunoscut faptul că nu este atât de optimist ca în urmă cu cinci ani, dar consideră în continuare că denumirea străzii Petofi nu va putea fi respinsă de atâtea ori încât consiliul să renunţe la acest proiect al său. Read more about Denumirea străzii 1 decembrie este obligatorie / Sfântu-Gheorghe nu renunţă la denumirea Petofi

O nouă tensiune la Sfântu-Gheorghe / Atac împotriva bilingvismului şcolilor

Primarul Antal Arpad a făcut o declaraţie neobişnuită în cadrul şedinţei extraordinare de ieri a consiliului local Sfântu-Gheorghe: Rodica Pârvan, consilier PSD, a adresat o scrisoare prefecturii şi autoguvernării în care a reclamat noile inscripţii de pe instituţiile de învăţământ aflate în subordinea oraşului şi din această cauză îi acuză pe directorii de şcoli de proces.
Read more about O nouă tensiune la Sfântu-Gheorghe / Atac împotriva bilingvismului şcolilor

Dispută despre utilizarea limbii materne / Viaţa minoritară e incomodă,

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.222, 19.06.2014

În cadrul şedinţei extraordinare de ieri a consiliului local din Sfântu-Gheorghe s-a generat o dispută, începută pe un ton calm, însă devenită destul de vehementă şi presărată cu ameninţări, referitoare la drepturile privind utilizarea limbii materne şi validarea practică a acestora, respectiv despre neplăcerile reprezentate de viaţa minoritară.
Read more about Dispută despre utilizarea limbii materne / Viaţa minoritară e incomodă,

Ceea ce permite proiectul constituţiei / Autoorganizarea şi utilizarea simbolurilor

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.111, 05.02.2014

Regiunile tradiţionale se pot organiza în subunităţi administrative în cadrul viitoarelor regiuni: comisia parlamentară specială, însărcinată cu elaborarea proiectului de revizuire a constituţiei, a adoptat propunerea înaintată de UDMR. Proiectul a fost finalizat ieri, fiind votat în unanimitate după ce Partidul Democrat Liberal (PDL) a părăsit sala.
Read more about Ceea ce permite proiectul constituţiei / Autoorganizarea şi utilizarea simbolurilor

Procesul la rejudecare - Drapelul oraşului nu poate flutura

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.096, 18.01.2014

Prin sentinţa pronunţată vineri, 17 ianuarie 2014, Curtea de Apel Braşov a retrimis în instanţa de fond cazul drapelului municipiului Sfântu-Gheorghe.
Read more about Procesul la rejudecare - Drapelul oraşului nu poate flutura

Cu imnul pentru consumatori

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.102, 25.01.2014

În dimineaţa zilei de ieri (24 ianuarie), la intrarea - inscripţionată bilingv - în sediul oficiului judeţean pentru protecţia consumatorului a fost amplasată o plăcuţă din plastic cu prima strofă din imnul românesc. Cu această ocazie, tot la intrare au fost arborate şi două drapele româneşti. Read more about Cu imnul pentru consumatori

Antal Arpad: protestul să nu fie organizat în grabă

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 6.927, 28.06.2013
Este prea puţin probabil ca revizuirea constituţiei să fie făcută anul acesta, iar în lipsa ei nu putem vorbi nici despre regionalizare - susţine Antal Arpad, primarul din Sfântu-Gheorghe, potrivit căruia decizia adoptată miercuri de curtea constituţională (prin care se amână cu un an aplicarea legii referendumului cu pragul de participare redus la 30%) creează o nouă situaţie în politica autohtonă.
Subscribe to Demeter J. Ildiko