judeţul Covasna

Afacerea CEC - Băsescu: un milion de euro pentru că „TATA ESTE COOL”?!

Comisia parlamentară CEC a prezentat raportul privind creditul Ioanei Băsescu de la CEC. Nu mai există nicio altă persoană din România care să fi obţinut în acest an un milion de euro pentru cumpărarea de terenuri agricole. Ceea ce iniţial doar s-a bănuit şi a fost lansat ca o presupunere, anume faptul că Ioana Băsescu este singura persoană din România care a obţinut un credit de la CEC în valoare de peste un milion de euro pentru achiziţia unui teren agricol, s-a confirmat oficial.

Tamas Sandor, obligat de instanţă să dea jos inscripţia „Megyehaza” de pe faţada Consiliului Judeţean Covasna

Tribunalul Covasna a admis, în data de 15 noiembrie 2013, acţiunea prefectului judeţului Covasna prin care acesta a solicitat instanţei de judecată să-l oblige pe preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor (UDMR), să dea jos inscripţia în limba maghiară „Megyehaza” de pe faţada instituţiei pe care o conduce. Inscripţia în limba maghiară „Megyehaza” (în traducere „Casa judeţului”) a fost amplasată pe faţada CJ Covasna în luna noiembrie 2012, la ordinul preşedintelui Tamas Sandor.

Senatul României nu avizează proiectul de lege privind limba maghiară în justiţie

Propunerea legislativă prin care se dorea impunerea limbii maghiare ca limbă oficială de stat în Justiţia din România a primit trei avize negative din parte comisiilor Senatului. Astfel, proiectul a fost avizat negativ de către Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, condusă de senatorul Liviu Marian Pop (PSD), Comisia pentru politică externă, condusă de senatorul Petru Filip (PSD), şi Comisia pentru egalitatea de şanse, condusă de senatorul Marian Vasiliev (PP-DD).
Subscribe to judeţul Covasna