judeţul Mureş)

Latini, înainte de romanizare?!

ARDEALUL, PĂMÂNT ROMÂNESC (III) Atenţie, români! Duşmanii Statului Naţional Unitar nu dorm!
„Eu cred că trebuie să rămânem în creştinismul de la început. Poporul Român s-a precizat ca Popor Român prin creştinism. Se vorbeşte în Faptele Apostolilor de un vis al lui Pavel, în Troia. I se arată un macedonean care îi spune: Treci Bosforul şi te du că se deschide o poartă nouă. Şi a ajuns în Filippi, care era colonie romană. Deci noi avem creştinismul înainte de Roma. La Roma a mers Pavel abia după aceea, când este dus, legat şi închis: aici nu s-a vorbit vreo 200 de ani de creştinism în limba latină.

Categorie:

Războinicii traco-geţi

ARDEALUL, PĂMÂNT ROMÂNESC (II) Atenţie, români! Duşmanii Statului Naţional Unitar nu dorm!
„România este vatra a ceea ce am numit noi Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6500-3500 înainte de Hristos, axată pe o societate matriarhală, teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă. (...) A devenit de asemenea evident că această străveche civilizaţie europeană precede cu câteva milenii pe cea sumeriană.”
(Prof. univ. dr. Marija Gimbutas, arheolog de origine lituaniană, Universitatea din Los Angeles)

Categorie:

LA SIBIU, ISTORIA SE REPETĂ!

ARDEALUL, PĂMÂNT ROMÂNESC (I) - Atenţie, români! Duşmanii Statului Naţional Unitar nu dorm!
Cu greu şi-ar fi închipuit cineva, pe când eram destabilizaţi mediatic cu ideea obsesivă a transformării Sibiului într-o „baie de sânge” în ‚89, că mascarada teroristă orchestrată atunci, cu scopul de a plasa România pe orbita globalizării, va face din oraşul de pe Cibin nu numai un exemplu naţional de impunere la conducere a minorităţii saşilor, adică de deturnare efectivă a sensului consacrat al Democraţiei, ci şi de a deveni epicentrul readucerii românilor din Ardeal la statutul medieval de inferioritate şi exploatare!

Categorie:

IMPOSIBILA UITARE!

Din ciclul „Cine are urechi de auzit să audă”:
Nu poți rămâne decât contrariat, în această atmosferă mondială de tiranie sanitaro-militară, văzând cu cât cinism, în numele „științei”, cohorte de mercenari mediatici nu prisosesc, spălându-ne creierele cu a lor Nouă Ordine Mondială, să ne facă a le acorda credit necondiționat, a ne supune docil la tot felul de aberații și, cum este cazul celebrului târgumureșan care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult din țară (prof. dr.

Sfinții Mucenici Romanovi

EROI STRĂINI (VI)
Cei 9 prizonieri, însoțiți de gărzi, au ajuns într-un oraș din Urali, la nord de Ekaterinburg, numit Alapoievsk. Aici, cekiștii i-au închis într-o școală părăsită, cu încăperi murdare, de la marginea orașului, unde s-au rugat lui Dumnezeu și au scris celor dragi cuvinte de rămas bun (apoi, și-au legat aceste scrisori de crucile de la piept). Cu toții, plângeau pentru „noul drumˮ al poporului rus, orbit și înșelat de vrăjmașii lui Hristos. Sfinții și-au început calvarul chiar în ziua prăznuirii Sfântului Serghie de Radonej, ocrotitorul Rusiei, la 24 de ore după asasinarea Familiei Țariste.

Categorie:

Patriarhul Partenie al III-lea al Constantinopolului

EROI STRĂINI (V)
Patriarhul Partenie (1656-1657) a trăit în vremea când sultanul Mahomed al IV-lea (168-1687) îşi exercita autoritatea asupra Constantinopolului cucerit de turci în 1453. Cucerirea oraşului a fost, bineînţeles, nefastă pentru ortodocşi. Atât din cauza turcilor, cât şi a catolicilor. Indignarea a fost exprimată pe faţă chiar de primul patriarh ortodox de sub otomani, Ghenadie al II-lea, care a condamnat „sinodul” unionist de la Ferrara-Florenţa, din 1438-1439, în mod categoric: „Nicio nenorocire nu a fost pentru noi mai rea decât aceasta.

Categorie:

CINSTITORII ICOANELOR

EROI STRĂINI (IV)
Biserica Ortodoxă a fost tulburată, în secolele VIII-IX, de încercările unor împăraţi de a înlătura cultul icoanelor. Această acţiune, împotriva cinstitorilor de icoane, a purtat numele de iconoclasm. Prigoana iconoclaştilor (a distrugătorilor de icoane) contra iconodulilor (a celor ce venerau icoanele) s-a datorat mentalităţii profane a unor împăraţi isaurieni şi armeni „supăraţi” de cinstirea „prea mare” acordată icoanei Mântuitorului Hristos.

Categorie:

Sfântul Nicolae al II-lea, ultimul ţar al Rusiei

EROI STRĂINI (III)
Ţarul Nicolae (de­venit sfânt, iată icoana ortodoxă), născut la 6 mai 1868, a devenit în 1881, când tatăl său Alexandru al III-lea era ţar, ţarevici (moştenitor al tronului). Considerat fiind de ţar ca având o fire prea blândă, fiul Nicolae nu a fost iniţiat în arta guvernării ţării. Nicolae a fost căsătorit cu prinţesa Alix, o nepoată a Reginei Victoria a Angliei, cu care a avut 5 copii: Marile Ducese Olga, Ta­tiana, Maria, Anastasia şi Ţareviciul Alexei (foto).

Categorie:

Sfântul Nicolae al II-lea, ultimul ţar al Rusiei

Ţarul Nicolae (devenit sfânt, iată icoana ortodoxă), născut la 6 mai 1868, a devenit în 1881, când tatăl său Alexandru al III-lea era ţar, ţarevici (moştenitor al tronului). Considerat fiind de ţar ca având o fire prea blândă, fiul Nicolae nu a fost iniţiat în arta guvernării ţării. Nicolae a fost căsătorit cu prinţesa Alix, o nepoată a Reginei Victoria a Angliei, cu care a avut 5 copii: Marile Ducese Olga, Tatiana, Maria, Anastasia şi Ţareviciul Alexei (foto). Read more about Sfântul Nicolae al II-lea, ultimul ţar al Rusiei

Constantin al XI-lea Paleologul, ultimul împărat bizantin

Acest împărat drept-credincios, Constantin al XI-lea Paleologul (foto), a fost ultimul împărat al Imperiului Roman de Răsărit (Bizantin). A domnit între 1448 - 29 mai 1453, când a decedat, ca martir creștin, apărând eroic zidurile Constantinopolului. El s-a născut la Mistra, în 1404, fiind al 4-lea din cei 7 fii ai împăratului Manuel al II-lea din dinastia Paleologilor. Constantin a primit o educație aleasă, militară și ortodoxă. Read more about Constantin al XI-lea Paleologul, ultimul împărat bizantin

Pagini

Subscribe to judeţul Mureş)