Pr. Nicolae Iulian Bota Parohia Crasna ROMÂNIA

+) SFINȚII CUVIOȘI MĂRTURISITORI: VISARION ȘI SOFRONIE; SFÂNTUL MUCENIC OPREA; SFINȚII PREOȚI MĂRTURISITORI IOAN DIN GALEȘ ȘI MOISE MĂCINIC DIN SIBIEL; SFÂNTUL CUVIOS ILARION CEL MARE

Sfântul Visarion Sarai s-a născut în Bosnia, din părinți de neam român. A călătorit pe la multe locuri sfinte, și îndeosebi la Ierusalim și la Muntele Athos și a intrat de tânăr în monahism la Mănăstirea Sfântului Sava. Îndurerat de suferința românilor pentru credință, a călătorit prin Transilvania, propovăduind pretutindeni credința ortodoxă.
Read more about +) SFINȚII CUVIOȘI MĂRTURISITORI: VISARION ȘI SOFRONIE; SFÂNTUL MUCENIC OPREA; SFINȚII PREOȚI MĂRTURISITORI IOAN DIN GALEȘ ȘI MOISE MĂCINIC DIN SIBIEL; SFÂNTUL CUVIOS ILARION CEL MARE

26 iulie +) SFÂNTUL CUVIOS IOANICHIE CEL NOU DE LA MUSCEL (ARGEȘ)

Acest cuvios plăcut al lui Dumnezeu s-a născut din părinți evlavioși, trăitori în ținutul Muscelului. Din fragedă tinerețe, ascultând chemarea lui Hristos, s-a despărțit de toate plăcerile și ispitele lumii deșarte și s-a retras în Mănăstirea Cetățuia - Negru Vodă, de pe Valea Dâmboviței, unde s-a călugărit și a deprins, de la părinții îmbunătățiți ai așezământului, primele reguli ale vieții ascetice. A cunoscut pe mulți dintre sihaștri care locuiau în vremea aceea în jurul mănăstirii. Read more about 26 iulie +) SFÂNTUL CUVIOS IOANICHIE CEL NOU DE LA MUSCEL (ARGEȘ)

5 august +) SFÂNTUL CUVIOS IOAN IACOB HOZEVITUL DE LA NEAMȚ

Sfântul Cuvios Ioan s-a născut la data de 23 august 1913, însatul Crăiniceni, comuna Horodiștea, într-o familie de țărani foarte credincioși, Maxim și Ecaterina, fiind singurul copil la părinți. La botez a primit numele de Ilie. După șase luni de la naștere rămâne orfan de mamă, iar el este dat în grija bunicii sale, Maria. După 2 ani, tatăl moare în război, în toamna anului 1916, rămânând în grija rudelor apropiate. Primii ani de școală îi face în satul natal, apoi urmează gimnaziul la Lipcani-Hotin și liceul la Cozmeni-Cernăuți, fiind cel mai bun elev din școală.
Read more about 5 august +) SFÂNTUL CUVIOS IOAN IACOB HOZEVITUL DE LA NEAMȚ

Subscribe to Pr. Nicolae Iulian Bota Parohia Crasna ROMÂNIA