prof. Costel Neacşu (Sărmaşu

Latini, înainte de romanizare?!

ARDEALUL, PĂMÂNT ROMÂNESC (III) Atenţie, români! Duşmanii Statului Naţional Unitar nu dorm!
„Eu cred că trebuie să rămânem în creştinismul de la început. Poporul Român s-a precizat ca Popor Român prin creştinism. Se vorbeşte în Faptele Apostolilor de un vis al lui Pavel, în Troia. I se arată un macedonean care îi spune: Treci Bosforul şi te du că se deschide o poartă nouă. Şi a ajuns în Filippi, care era colonie romană. Deci noi avem creştinismul înainte de Roma. La Roma a mers Pavel abia după aceea, când este dus, legat şi închis: aici nu s-a vorbit vreo 200 de ani de creştinism în limba latină.

Categorie:

Războinicii traco-geţi

ARDEALUL, PĂMÂNT ROMÂNESC (II) Atenţie, români! Duşmanii Statului Naţional Unitar nu dorm!
„România este vatra a ceea ce am numit noi Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6500-3500 înainte de Hristos, axată pe o societate matriarhală, teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă. (...) A devenit de asemenea evident că această străveche civilizaţie europeană precede cu câteva milenii pe cea sumeriană.”
(Prof. univ. dr. Marija Gimbutas, arheolog de origine lituaniană, Universitatea din Los Angeles)

Categorie:

LA SIBIU, ISTORIA SE REPETĂ!

ARDEALUL, PĂMÂNT ROMÂNESC (I) - Atenţie, români! Duşmanii Statului Naţional Unitar nu dorm!
Cu greu şi-ar fi închipuit cineva, pe când eram destabilizaţi mediatic cu ideea obsesivă a transformării Sibiului într-o „baie de sânge” în ‚89, că mascarada teroristă orchestrată atunci, cu scopul de a plasa România pe orbita globalizării, va face din oraşul de pe Cibin nu numai un exemplu naţional de impunere la conducere a minorităţii saşilor, adică de deturnare efectivă a sensului consacrat al Democraţiei, ci şi de a deveni epicentrul readucerii românilor din Ardeal la statutul medieval de inferioritate şi exploatare!

Categorie:

Sfinții Mucenici Romanovi

EROI STRĂINI (VI)
Cei 9 prizonieri, însoțiți de gărzi, au ajuns într-un oraș din Urali, la nord de Ekaterinburg, numit Alapoievsk. Aici, cekiștii i-au închis într-o școală părăsită, cu încăperi murdare, de la marginea orașului, unde s-au rugat lui Dumnezeu și au scris celor dragi cuvinte de rămas bun (apoi, și-au legat aceste scrisori de crucile de la piept). Cu toții, plângeau pentru „noul drumˮ al poporului rus, orbit și înșelat de vrăjmașii lui Hristos. Sfinții și-au început calvarul chiar în ziua prăznuirii Sfântului Serghie de Radonej, ocrotitorul Rusiei, la 24 de ore după asasinarea Familiei Țariste.

Categorie:

CINSTITORII ICOANELOR

EROI STRĂINI (IV)
Biserica Ortodoxă a fost tulburată, în secolele VIII-IX, de încercările unor împăraţi de a înlătura cultul icoanelor. Această acţiune, împotriva cinstitorilor de icoane, a purtat numele de iconoclasm. Prigoana iconoclaştilor (a distrugătorilor de icoane) contra iconodulilor (a celor ce venerau icoanele) s-a datorat mentalităţii profane a unor împăraţi isaurieni şi armeni „supăraţi” de cinstirea „prea mare” acordată icoanei Mântuitorului Hristos.

Categorie:

Sfântul Nicolae al II-lea, ultimul ţar al Rusiei

EROI STRĂINI (III)
Ţarul Nicolae (de­venit sfânt, iată icoana ortodoxă), născut la 6 mai 1868, a devenit în 1881, când tatăl său Alexandru al III-lea era ţar, ţarevici (moştenitor al tronului). Considerat fiind de ţar ca având o fire prea blândă, fiul Nicolae nu a fost iniţiat în arta guvernării ţării. Nicolae a fost căsătorit cu prinţesa Alix, o nepoată a Reginei Victoria a Angliei, cu care a avut 5 copii: Marile Ducese Olga, Ta­tiana, Maria, Anastasia şi Ţareviciul Alexei (foto).

Categorie:

Sfântul Nicolae al II-lea, ultimul ţar al Rusiei

Ţarul Nicolae (devenit sfânt, iată icoana ortodoxă), născut la 6 mai 1868, a devenit în 1881, când tatăl său Alexandru al III-lea era ţar, ţarevici (moştenitor al tronului). Considerat fiind de ţar ca având o fire prea blândă, fiul Nicolae nu a fost iniţiat în arta guvernării ţării. Nicolae a fost căsătorit cu prinţesa Alix, o nepoată a Reginei Victoria a Angliei, cu care a avut 5 copii: Marile Ducese Olga, Tatiana, Maria, Anastasia şi Ţareviciul Alexei (foto). Read more about Sfântul Nicolae al II-lea, ultimul ţar al Rusiei

Constantin al XI-lea Paleologul, ultimul împărat bizantin

Acest împărat drept-credincios, Constantin al XI-lea Paleologul (foto), a fost ultimul împărat al Imperiului Roman de Răsărit (Bizantin). A domnit între 1448 - 29 mai 1453, când a decedat, ca martir creștin, apărând eroic zidurile Constantinopolului. El s-a născut la Mistra, în 1404, fiind al 4-lea din cei 7 fii ai împăratului Manuel al II-lea din dinastia Paleologilor. Constantin a primit o educație aleasă, militară și ortodoxă. Read more about Constantin al XI-lea Paleologul, ultimul împărat bizantin

4000 de ortodocşi

Căderea Constantinopolului ortodox, sub turci, este unul dintre cele mai importante evenimente din istoria universală. Consecinţele prăbuşirii perlei cetăţilor lumii se resimt, din păcate, până astăzi. Catastrofa a fost posibilă, în condiţiile în care turcii au venit din Asia Mică şi s-au aşezat în Europa în 1354, din cauza frecventelor lupte politice între împăraţii bizantini. O astfel de greşeală a făcut împăratul Ioan al VI-lea (1347-1354), când a fost de acord să îşi căsătorească fiica cu sultanul Orkan şi să se alieze cu otomanii contra rivalului său. Read more about 4000 de ortodocşi

EROI ROMÂNI (IV) Sever Bocu

A fost originar din Şiştarovăţ, judeţul Timiş. Pe linie genealogică, l-a avut ca strămoş pe Pavel Bocu, tras pe roată pe timpul răscoalei lui Horea. Încă de pe când era elev, jandarmii maghiari l-au arestat şi interogat pentru că a susţinut Memorandul românilor transilvăneni din 1892. După aceea, a lucrat ca redactor la mai multe ziare, susţinând drepturile naţionale ale românilor din Banat şi Transilvania. Până în 1912 a suportat peste 30 de procese de presă, în 1904 fiind condamnat la 3 luni şi jumătate de temniţă. Read more about EROI ROMÂNI (IV) Sever Bocu

Pagini

Subscribe to prof. Costel Neacşu (Sărmaşu