prof. Florentina Teacă (Covasna)

Nea Mişu Manea: „Nu mă pot lăsa, asta e viaţa mea”

În această vară, la puţin timp după apariţia cărţii mele „Mocanii voineşteni, străjeri ai românismului în arcul carpatic transilvan”, îmi zice tata că, urcând la o stână ascunsă în munţi, la Beţaşu, la un prieten din copilărie, nu l-a găsit, fiind plecat cu oile. Aşteptându-l, l-a zărit coborând, în urma oilor, cu cartea mea în mână. Citea. Tata mi-a povestit întâmplarea, cu mândrie de părinte, bucuros că rândurile mele îşi găsesc menirea. Atunci am avut convingerea că trebuie să-l cunosc pe prietenul tatălui meu.

Categorie:

Asociatia „Justinian Teculescu” din Covasna organizează Concursul ETNOFOTO.doc

Concursul ETNOFOTO.doc urmăreşte colectarea de fotografii vechi de familie din oraşul Covasna. La concurs se vor înscrie fotografii cu caracter istoric sau etnografic (viaţa de familie, evenimente, costum popular, obiceiuri tradiţionale, ocupaţii, arhitectură tradiţională, industrie casnică, armată etc.).
Numărul imaginilor/participant nu este limitat, obiectivul proiectului fiind salvarea digitală a documentelor fotografice împreună cu elemente de cultură tradiţională.
Read more about Asociatia „Justinian Teculescu” din Covasna organizează Concursul ETNOFOTO.doc

Categorie:

Ia - „La Blouse Roumaine”, la ceas aniversar in Covasna

De Sânziene, pe 24 iunie 2014, am sărbătorit pentru a doua oară Ziua Universală a Iei, frumoasa cămaşă a portului popular românesc. Totul a pornit în urma unei iniţiative fără precedent, pe reţeaua de socializare Facebook, a comunităţii on-line „La Blouse Roumaine”. Andreea Tănăsescu, fondatoarea comunităţii on-line „La Blouse Roumaine”, spunea în 2013, odată cu lansarea acestui demers: „Ceea ce dorim este să promovăm, o dată cu sărbătoarea iei, cultura şi creativitatea românească, pe care noi o considerăm, în acest timp, în această epocă, cel mai mare ambasador al României. Read more about Ia - „La Blouse Roumaine”, la ceas aniversar in Covasna

Subscribe to prof. Florentina Teacă  (Covasna)