prof. Rodica Pârvan

Boii ară şi caii mănâncă!

Au trecut şi Zilele „Sfântu Gheorghe”, pe care altădată le aşteptam cu sufletul deschis, deoarece participam la festivitatea de deschidere şi la multe activităţi, în calitate nu numai de locuitor al acestui oraş, pe care îl consider şi al meu, dar şi în calitate de consilier local.
Read more about Boii ară şi caii mănâncă!

Categorie:

PRO URBE VS. PRO UDMR

Tocmai când mă gândeam ce titlu să dau articolului care-mi arde sufletul de vreo câteva luni de zile, iată că m-au salvat cuvintele unui vechi coleg de Consiliu Local, la Sfântu-Gheorghe în judeţul Covasna, care afirma, pe bună dreptate, că, de fapt, „premiul PRO URBE a ajuns premiul PRO UDMR”.
Read more about PRO URBE VS. PRO UDMR

Categorie:

CINE VREA SĂ NE DESCURAJEZE?

Suntem printre oraşele privilegiate, care au un patron spiritual, şi nu unul oarecare, ci pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, învingătorul balaurului. De aceea, după 1989, un grup de oameni inimoşi de la Fundaţia „Mihai Viteazul” au venit cu ideea de a se sărbători anual, începând cu 23 aprilie 1991, Zilele oraşului. Activităţi culturale, expoziţii, concursuri sportive aveau să marcheze evenimentul ajuns acum la ediţia a XXIV-a.
Read more about CINE VREA SĂ NE DESCURAJEZE?

Categorie:

A fi OM e lucru mare, a fi domn... e o-ntâmplare!

Cu durere în suflet, am aflat despre trecerea în nefiinţă a doamnei Ana Tomuş, femeie deosebită, căreia cu greu am reuşit să-i spun pe nume, datorită unui respect deosebit pe care i-l purtam.
Am cunoscut-o bine, am admirat-o pentru distincţie, pentru energia debordantă şi, mai ales, pentru dorinţa de a-i ajuta pe cei din jur, adică pentru omenia ei. Read more about A fi OM e lucru mare, a fi domn... e o-ntâmplare!

Categorie:

Subscribe to prof. Rodica Pârvan