Szekeres Attila

Pământul Secuiesc susţine Scoţia

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.298, 17.09.2014

CNMT şi PPMT au organizat ieri un flashmob în Parcul Elisabeta din Sfântu-Gheorghe. La acţiune au participat peste 12 oameni care au anunţat prin pancarte inscripţionate în limbile maghiară şi engleză: Pământul Secuiesc susţine Scoţia!, Decizia voastră este şi viitorul nostru!. Au existat persoane care au fluturat drapele secuieşti. Cu această ocazie, artistul Uto Gusztav a pictat drapelul Scoţiei, pe care l-a ridicat în aer. Read more about Pământul Secuiesc susţine Scoţia

Au discutat despre autonomia Pământului Secuiesc

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.186, 07.05.2014

Kendra Pace, ataşat politic al Ambasadei SUA la Bucureşti, responsabil cu drepturile omului, s-a informat în Trei Scaune despre situaţia Pământului Secuiesc. La Consiliul Judeţean, oaspetele a fost primit de Tamas Sandor, preşedintele consiliului, şi de Antal Arpad, primarul oraşului Sfântu-Gheorghe, iar în cinstea ataşatului, luni, pe faţada clădirii a fost arborat drapelul american.
Read more about Au discutat despre autonomia Pământului Secuiesc

Ceva a început

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.179, 28.04.2014

Dacă ne întrebăm dacă este nevoie de autonomia Pământului Secuiesc, primim două răspunsuri diferite: maghiarii vor răspunde cu da, iar românii cu nu. Majoritatea oamenilor nu ştiu ce înseamnă de fapt autonomia teritorială a Pământului Secuiesc, iar românii nici atât! Nu dorim să generalizăm, însă majoritatea membrilor naţiunii majoritare nici măcar nu vor să audă despre acest subiect.
Read more about Ceva a început

Pentru Pământul Secuiesc. Trei Scaune va intra în proces

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.177, 25.04.2014

Autoguvernarea judeţului Covasna se va constitui parte în procesul intentat împotriva Comisiei Europene la Tribunalul European cu sediul la Luxemburg, de partea lui Izsak Balazs, preşedintele CNS, şi a celor 11 cetăţeni europeni. Tamas Sandor a declarat că s-a ivit o nouă posibilitate de a ne face auzit glasul în interesul Pământului Secuiesc, iar acest lucru trebuie fructificat.
Read more about Pentru Pământul Secuiesc. Trei Scaune va intra în proces

Cazul drapelului - la Strasbourg

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.077, 21.12.2013

Consiliul Judeţean Covasna a intentat o acţiune la CEDO în cazul drapelului interzis al judeţului - a informat biroului de presă al consiliului judeţean într-un comunicat emis ieri, 20 decembrie 2013. Comunicatul îl citează pe preşedintele CJ, Tamas Sandor: nu putem permite obstrucţionarea sistematică a utilizării simbolului.
Read more about Cazul drapelului - la Strasbourg

Maghiari oprimaţi

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.065, 07.12.2013

Kadar Gyula, istoric din Sfântu-Gheorghe, colaborator extern al cotidianului Haromszek, se prezintă cu un nou volum, intitulat Maghiari oprimaţi - Asuprire naţională în România.
Read more about Maghiari oprimaţi

Pământul Secuiesc ca regiune de dezvoltare - Se organizează referendumul

Cotidianul „Haromszek” (Covasna), nr. 7.046, 15.11.2013;
ilier liberal, a comunicat că ar fi dorit să voteze pentru, însă are anumite reţineri. El pune sub semnul întrebării pe de o parte viabilitatea economică a regiunii, iar pe de altă parte, în cadrul şedinţei de partid a constatat o mare opoziţie. Colegii său consideră că această soluţie îi vizează doar pe secui şi nu îi vizează pe românii care trăiesc aici.
Subscribe to Szekeres Attila